Charles Kelley (Lady Antebellum) gaat solo

7 oktober 2015 | Albums, Nieuws | 0 Reacties

Op 30 september gaf Charles Kelley in Nashville een bijzonder concert. Het was bijzonder omdat hij deze keer niet met Hillary Scott en Dave Haywood op het podium stond. Deze laatste twee zaten overigens wel in de zaal om hun bandlid  te steunen.

Maar geen paniek! Lady Antebellum gaat niet uit elkaar.

De band neemt een tijdje gas terug na de succesvolle ‘Wheels Up Tour’ en ruimt wat meer tijd in voor rust en familie. Charles Kelley wordt binnenkort ook vader, maar kan deze kans op een soloproject niet laten lopen.

Lady A zal altijd mijn focus hebben, maar het gaf veel plezier en voldoening om muziek te maken zonder ‘agenda’ en zonder druk. Zonder de toestemming van de andere Lady Antebellum bandleden, zou ik dit project echter nooit opgestart hebben.

— Charles Kelley

Charles Kelley - The DriverHet unieke concert markeerde dan ook de start van Charles’ soloproject. Hij werd geflankeerd door Eric Paslay en Dierks Bentley en bracht onder andere “The Driver”, zijn eerste single van zijn EP.

Het publiek, bestaande uit een select gezelschap uit de muziekindustrie (waaronder Miranda Lambert en Martina McBride), luisterde naar een zevental nummers. Naast enkele nummers die op de EP verschijnen, stond er ook een uitvoering van “Southern Accents” van Tom Petty op de setlist.

Wanneer de EP precies uitkomt is nog niet bekend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *