De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Carrie Underwood krijgt ster op ‘Hollywood Walk of Fame’

Een hele grote eer!

Twaalf jaar na haar winst in de talentenjacht ‘Idols’ is Carrie Underwood idool genoeg om geëerd te worden met een eigen ster op misschien wel het beroemdste trottoir in de wereld. Ze behoort als enige countryster tot de ‘Hollywood Walk of Fame, class of 2018’.

Carrie Underwood

Carrie groeide naa  ‘Idols’ snel uit tot publiekslieveling. Samen met Miranda Lambert was ze dan ook jarenlang het bekendste vrouwelijke gezicht en geluid van het countrygenre. Ze bracht vijf studioalbums uit en scoorde met haar singles tientallen hits. De duetten die ze opnam met Miranda Lambert, Brad Paisley en Keith Urban werden ook stuk voor stuks hits.

Wat ons betreft is die ster op de ‘Walk of Fame’ dan ook meer dan verdiend. De exacte datum van de ceremonie is nog niet bekend, maar de regel is dat het binnen twee jaar na selectie gebeurt.

Goed gezelschap

Carrie is deze keer dan misschien de enige countryster die geselecteerd is voor een ster, ze verkeert in goed gezelschap. Er zijn in meerdere categorieën sterren geselecteerd, hieronder het overzicht.

  • Recording: Carrie Underwood, Mary J. Blige, Sir Richard Branson, Petula Clark, Harry Connick, Jr., Ice T, Snoop Dogg en “Weird Al” Yankovic
  • Motion Pictures: Jack Black, Kirsten Dunst, Jeff Goldblum, F. Gary Gray, Mark Hamill, Jennifer Lawrence, Gina Lollobrigida, Minnie Mouse, Nick Nolte en Zoe Saldana
  • Television: Anthony Anderson, Gillian Anderson, Lynda Carter, Simon Cowell, RuPaul Charles, Taraji P. Henson, Eric McCormack, Ryan Murphy, Niecy Nash, Mandy Patinkin, Shonda Rhimes en Steve Irwin (postuum)
  • Radio: Steve Jones
  • Live Theatre/Live Performance: Charles Aznavour, Lin-Manuel Miranda en Bernie Mac (postuum)

Hieronder een foto van het symbool van de ‘recording category’.

Walk of Fame Category Recording


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty