De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

C2C Amsterdam 2020 – dag 2

Een verslag van de tweede editie van Country 2 Country Nederland in twee delen.

Dit is deel twee van ons verslag van de tweede editie van het Nederlandse Country 2 Country festival in de AFAS Live in Amsterdam. De zondag was een dag van contrasten, zeg maar gerust tegenstellingen.

Niet alleen het verschil in opkomst tussen de zaterdag en zondag was een contrast, ook de verschillende countrystromingen die op zondag vertegenwoordigd waren. Van country-hiphop, of is het hipcountry of countryhop?, tot traditionele singer/songwriters en de stevige countryrock van The Cadillac Three. Er was voor elk wat wils…

Klik hier voor deel één van deze concertrecensie

Domper twee

Na de teleurstelling van het afzeggen van Old Dominion, kregen we een tweede domper te verwerken. De opkomst was een stuk minder dan op zaterdag, de balkons waren afgesloten en iedereen nam plaats in de zaal. En zelfs daar waren lege stoelen te bespeuren. Toch waren er geen verdere afzeggingen gemeld, dus why?

Bij de aankondiging van de line up bleek al uit sommige commentaren online dat kennelijk ook countryfans snel verwend kunnen raken. Ja, het aantal concerten neemt hand over hand toe. En ja, sommige artiesten komen ondertussen ieder jaar naar Nederland met hun show, ook als ze (nog) geen nieuw album hebben uitgebracht. Maar hebben we als countryfans hier niet jarenlang van gedroomd…? Opmerkelijk.

C2C logo

Dag 2: zondag 8 maart

De countryfans die wel naar Amsterdam kwamen, of daar overnacht hadden, konden zich in ieder geval opmaken voor nog een fantastische festivaldag.

Deze laatste dag van de 2020 editie werd afgesloten door Darius Rucker, maar daarvoor viel er ook vandaag volop te beleven. Nieuwkomer Jimmie Allen kwam in Amsterdam zijn tweede nummer 1 hit “Make Me Want To” vieren, de mannen van The Cadillac Three waren present en we konden genieten van optredens van Caylee Hammack en de songwriter round van Tenille Townes, Abby Anderson en Eric Paslay.

En dat is dan alleen nog maar de lijst van het hoofdpodium…

Isla Talent Stage

Hoewel de opening van deze dag plaatsvond op de main stage, volgt eerst een korte opsomming van de mooie, interessante en contrasterende optredens op het Isla Talent Stage op de eerste verdieping.

Willie Jones was de eerste artiest op het podium. Zijn specifieke mix van country en hiphop is dan misschien niet voor iedereen de eerste keus, uniek is het zeker. En veel bezoekers gingen na afloop van zijn gig met een glimlach terug naar beneden, dus hij heeft er zeker wat fans bij.

Austin Jenckes, die een deel Nederlands bloed blijkt te hebben, wist iedereen te verbazen met zijn optreden. Zelfs mensen die hem eerder al zagen optreden stonden weer vol ontzag te luisteren naar zijn mooie songs, zijn treffende songteksten en zijn fenomenale stem.

Honderd procent Nederlands is Hannah Mae, een jonge artieste uit Emmen die met haar songs overal indruk maakt. Vorig jaar heeft Hannah songs geschreven met Daniël Lohues en Ilse DeLange, en in Nashville werkte ze met lokale tekstschrijvers. De eerste resultaten klinken goed en moeten uiteindelijk tot een debuutalbum leiden.

Haar eerste single “Back To You” werd meteen door een supermarktketen opgepikt en als soundtrack gebruikt bij hun reclame. Dit gaf haar bekendheid een zet, en haar muziek doet de rest. Gevoelige liedjes, gezongen met een prachtige stem. Een prachtige set werd terecht beloond met een groot applaus!

Tenille Arts was de laatste artieste op het Isla Talent podium, voordat The Cadillac Three de boel nog een keer op stelten zouden gaan zetten tijdens de C2C After Party. En ook deze dame liet ons horen dat er genoeg vrouwelijk talent beschikbaar is in Nashville, en dat zij echt geen ‘positieve discriminatie’ nodig hebben. En dat op Internationale Vrouwendag….

Main Stage

Hoewel de ‘huiskamersfeer’ van een Songwriter Round beter in een kleine, knusse zaal tot zijn recht komt, zorgden aanstormende talenten Tenille Townes en Abby Anderson samen met doorgewinterde tekstschrijver/artiest Eric Paslay voor een hele mooie ronde vol met humor, improvisatie en hele mooie muziek.

Met tracks als “Make Him Wait” en “Jersey On The Wall/Asking Questions” lieten de uit Texas afkomstige Abby en de Canadese Tenille zien dat ze terecht als grote talenten aangemerkt worden. En Eric verwezenlijkt, na jaren van hits schrijven voor anderen, eindelijk ook zijn eigen droom. Ook als artiest is hij inmiddels een ‘vaste waarde’.

We hebben slechts een klein deel van de optredens van Caylee Hammack en The Cadillac Three gezien, maar ook deze acts wisten het publiek zichtbaar en hoorbaar te vermaken.

Nieuwkomer Jimmie Allen brengt met andere artiesten uit zijn generatie een nieuwe sound en frisse energie in de countrymuziek, en wint daarmee een hele nieuwe groep fans voor zich. Toch blijft het country genoeg dat ook de (new)country fans het waarderen, zo ook de mensen in de AFAS.

En dan good old Darius Rucker en zijn geweldige band. Met zijn ‘Southern-country-music-style’, messcherpe lyrics en kenmerkende stem heeft hij de laatste jaren wereldwijd een hele grote schare trouwe fans opgebouwd.

Gelukkig was het geluid een heel stuk beter dan tijdens zijn laatste concert in Paradiso Amsterdam. Met dit optreden maakte hij dat weer meer dan goed. We konden eindelijk weer een keer meezingen met enkele van zijn mooie songs, zoals bijvoorbeeld “If I Told You”, “Southern State Of Mind”, “Don’t Think I Don’t Think About It”.

Maar, een optreden van een uur is helaas te kort voor al zijn hits en fan favorites. Enig minpuntje voor ons was dan ook dat Darius ook nu weer enkele (niet country) covers in zijn setlist opnam.

2021

Ook editie twee van het Nederlandse Country 2 Country festival was weer zeer geslaagd. Daaraan kon noch het Coronavirus, noch de mindere opkomst op dag twee afbreuk doen.

In 2021 krijgt het festival wederom een vervolg, 6 en 7 maart zijn de data die je in je agenda kunt noteren. Wanneer je onze concertagenda af en toe doorspit, kom je ook in de tussentijd aan een gezonde dosis countrygigs. 🙂

Namens alle fans bedanken we Greenhousetalent, de C2C organisatie en de CMA weer hartelijk voor hun inzet om dit festival mogelijk te maken.

See y’all next year!

Copyright all images: Charles Batenburg


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty