Brett Young’s debuutalbum leverde hem meteen vier nummer 1 hits op, een zeldzame prestatie. De exposure die hij met dit album kreeg, en een behoorlijk druk tourschema, resulteerde in een gestaag groeiende fanbase. In Amerika, maar ook zeker daarbuiten. En zijn fans kunnen zich nu gaan verheugen op een nieuw album.

Debuutalbum

Na het succes van zijn debuutalbum ligt de lat hoog voor zijn nieuwe project. De singles “Sleep Without You“, “In Case You Didn’t Know“, “Mercy” en “Like I Loved You” werden allemaal nummer 1 hits. Brett hoopt natuurlijk dat zijn nieuwe album dit aantal evenaart of overtreft.

Maar belangrijker is dat hij weer nieuw materiaal kan uitbrengen, songs die bij zijn leven van dit moment passen.

Having a new batch of songs… it's like breathing new life almost.

— Brett Young

Ticket To L.A.

De LP krijgt de titel “Ticket To L.A.” mee en bevat dertien tracks. De releasedatum is vastgesteld op vrijdag 7 december, net op tijd om nog goed mee te doen met de inkopen voor onder de kerstboom.

De titel van het album is uit Brett’s leven gegrepen. Hij werkt en woont in Nashville, maar neemt geregeld het vliegtuig terug naar zijn hometown Los Angeles. Het pendelen tussen die twee plaatsen is haast een vast ritueel in zijn dagelijks leven. Het stemt hem gelukkig en dat wil hij met dit album uitdragen.

Van de dertien tracks schreef Brett er aan tien mee. Hij deed dit met grote songwriters als Ross Coppermann, Shane McAnally, Hillary Lindsey en Ashley Gorley. Ook zien we op de tracklist het duet “Chapters”, een track die hij schreef en opnam met Gavin DeGraw.

Tracklist

Hieronder de volledige tracklist van “Ticket To L.A.”.

tracklist
Ticket To L.A. - Brett Young
klik om de albumhoes te vergroten

Ticket To L.A.

Brett Young

1
Ticket To L.A.
2
Here Tonight
3
Catch
4
1,2,3 – Mississippi
5
Let It Be Mine
6
Where You Want Me
7
Used To Missin’ You
8
Change Your Name
9
ChaptersGavin DeGraw
10
The Ship And The Bottle
11
Reason To Stay
12
Runnin’ Away From Home
13
Don’t Wanna Write This Song