De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brent Cobb komt met nieuw album

Brent Cobb komt in mei met een nieuw album.

Het album wordt de opvolger van zijn succesvolle debuutalbum “Shine On Rainy Day” uit 2016, dat hem een Grammynominatie voor ‘Best Americana Album’ opleverde.

Brent nam zijn nieuwe album, dat de titel “Providence Canyon” meekrijgt, op in de iconische RCA Studio A en produceerde de elf tracks samen met zijn neef Dave Cobb.

Providence Canyon

De titel van het album verwijst naar één van de ‘Seven Natural Wonders’ van de staat Georgia. De ‘Providence Canyon’ wordt ook wel de ‘Little Grand Canyon’ genoemd en wordt afgebeeld op de albumhoes. Klik op de afbeelding van de tracklist hieronder voor een vergroting.

De release van het album staat voor vrijdag 11 mei gepland.

Providence Canyon - Brent Cobb

 1. Providence Canyon
 2. King Of Alabama
 3. Mornin’s Gonna Come
 4. Come Home Soon
 5. Sucker For A Good Time
 6. High In The Country
 7. If I Don’t See Ya
 8. .30-06
 9. Lorene
 10. When The Dust Settles
 11. Ain’t A Road Too Long

Wayne Mills

De tweede track op het album, “King Of Alabama”, is een eerbetoon aan songwriter en countryzanger Wayne Mills. Mills werd in november 2013 vermoord door Chris Michael Ferrell in diens bar. Ferrell claimde zelfverdediging, maar na een lang en beladen proces werd hij toch tot 20 jaar cel veroordeeld.

Deel van de lyrics van "King Of Alabama":

Well nothing good ever happens after midnight, so the story goes
You can’t trust nobody, no matter how close
It was a friend who took him from his family
I keep his chain in my pocket, his son in my prayers
Every stage I’m on, I can feel him there

Pre-order bonus

In aanloop naar de albumrelease heeft Brent twee tracks vrijgegeven. Schaf je het album nu al aan bij iTunes, dan kun je meteen “King Of Alabama” en “Ain’t A Road Too Long” downloaden.

Apple Music

Hieronder de clip van “King Of Alabama”, Veel plezier.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty