De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brantley Gilbert Live in de Melkweg. Wow!

Wow, wat een gaaf en energiek concert.

Brantley Gilbert Melkweg 2015 Plectrum

Een grote rij voor de deur van de Melkweg als we, langs twee toerbussen, aan komen lopen. Countryfans uit alle hoeken van Nederland én het buitenland hebben de weg naar de Melkweg gevonden voor het concert van Brantley Gilbert.

De small town rebel uit Jefferson, Georgia zet vanavond de oude zaal van De Melkweg in het grote Amsterdam op z’n kop!

De lokale Sunday Kids mogen het publiek opwarmen, en dat doen ze met veel enthousiasme. Dit viertal speelt een mix van gitaarrock uit de jaren ’60 en ’70 en bluesrock. Soms zelfs in één nummer. Een mooi, stevig voorprogramma.

Maar dan is het tijd voor Mr. Gilbert en zijn band. Het eerste concert in de ‘Blackout tour‘, wat een eer voor de Melkweg. Én voor ons.

Wanneer de lichten uitgaan kijkt iedereen verwachtingsvol naar het podium, maar de fun start links en rechts. Op twee schermen wordt Branley’s opening video vertoond. In twee minuten krijgen we een gave introductie van de man en zijn band. Het is de opmaat voor een te gek concert.

Natuurlijk ligt het zwaartepunt op de nummers van zijn laatste album “Just As I Am“. Ze komen allemaal voorbij: “If You Want A Bad Boy”, “My Baby’s Guns And Roses”, “One Hell Of An Amen”, “Bottoms Up”, “Small Town Throwdown” en “Lights Of My Hometown”.

Maar ook ouder materiaal van “A Modern Day Prodigal Son” en “Halfway To Heaven” wordt gespeeld, waarbij hij – met een ‘knipoog’ naar Jason Aldean –  natuurlijk de ‘enige juiste’ versies van “My Kinda Party” en “Dirt Road Anthem” speelt.

“Country Must Be Country Wide” bewaart Brantley voor de toegift. Wat een toepasselijke afsluiter.

Hieronder enkele foto’s en video’s van het concert.

Hell Of An Amen

Small Town Throwdown


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty