De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brabantse Angie Flare voelt zich thuis in Nashville

‘Great things come in small packages’ is de slogan van de in Gemert geboren singer-songwriter Angie Flare.

Het is promotie met een vleugje zelfspot: wat de zangeres aan lichaamslengte mist, maakt ze goed met haar stem.

De liefde voor muziek – en zingen in het bijzonder – is dan ook al vanaf haar jeugd aanwezig, maar sinds ze een bezoek aan Nashville bracht weet ze het zeker: country(pop) is helemaal haar ding.

Angie Flare

Organisch en authentiek, niet digitaal

Ze mag dan een voorliefde hebben voor een wat modernere vorm van country, de meer pop georiënteerde versie, haar sound en muziek moeten zoveel mogelijk organisch en authentiek zijn. Dit betekent in de praktijk dat de zangeres de door een computer gegenereerde klanken en effecten (zoveel mogelijk) links laat liggen.

In een muziekwereld waar steeds meer uit de computer komt, geloof ik nog steeds heilig in een authentiek geluid. Het is zo gaaf om met een echte band en echte mensen om je heen, die je energie geven en inspireren, muziek te maken.
Angie Flare

Home

Na de release van haar single “Unleash” in 2018 is het nu dus tijd voor de volgende stap. Vol trots bracht ze enkele dagen geleden haar nieuwe single “Home” uit.

De opnames van “Home” vonden in Nashville bij de Beaird Music Group plaats, in de studio waar ook artiesten als Kix Brooks, Luke Bryan, Tim McGraw in het verleden songs opnamen. Om de ervaring nóg onvergetelijker te maken, nam ze het nummer op met een handjevol top muzikanten.

Zo kreeg ze nog meer inzicht in het opnameproces, en ook bewondering voor de sessiemuzikanten.

Angie Flare - Home (Single)

De track schreef ze samen met haar vriend en gitarist Bas van Wetten. Het is een onvervalst liefdeslied, maar de liefdesverklaring is dit keer gericht aan ‘Music City’ zelf. Angie Flare is namelijk verliefd geworden op Nashville, de country music hoofdstad van de wereld!

Waar je ook bent op de wereld, je kunt je overal thuis voelen als je je op je gemak en veilig voelt. Dit kan zijn omdat je met iemand bent die vertrouwd voor je is, maar dat kan ook omdat er overal muziek om je heen is met mensen die ook die passie hebben.
Angie Flare

Druk op play hieronder om de audioclip van “Home” te starten…


Vlogs

Op Youtube heeft Angie Flare ook enkele vlogs van haar trip naar Nashville geplaatst.

In deel drie kun je bijvoorbeeld meekijken bij de opnames en krijg je een vleugje Kelsea Ballerini vanuit the Grand Ole Opry. Erg leuk!

Website Angie Flare Spotify Youtube


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty