De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Beste countryalbum van 2016 – de uitslag

De uitslag van de door jullie ingevulde poll.

Net voor de kerstdagen vroegen we je wat, volgens jou, het beste countryalbum uit 2016 is. Om het je een stuk makkelijker te maken, maakten we voor jullie een eerste voorselectie.

Dat was geen gemakkelijke taak. Er zijn immers een groot aantal goede of opmerkelijke nieuwe countryalbums uitgekomen vorig jaar. Maar uiteindelijk hebben we de volgende albums opgenomen in ons lijstje:

Eervolle vermeldingen

De stembus sloot om middernacht op oudjaarsavond en nu kunnen we dus de winnaar bekend maken. Maar voor we dat doen, volgen nu eerst de eervolle vermeldingen voor de nummers vijf en vier.

Op een gedeelde vierde plaats zijn de albums van Maren Morris (“Hero“) en Frankie Ballard (“El Rio“) geëindigd. Het geweldige optreden dat Frankie in 2016 in de Sugarfactory gaf, heeft hem zeker een groot aantal stemmen opgeleverd. Wat een grootse show in een mooie kleine zaal was dat!

De ereplaatsen

De derde plaats in onze poll is voor Keith Urban. Zijn album "RipCORD" valt goed in de smaak. Dit blijkt niet alleen uit onze poll, maar ook uit de populariteit van zijn songs in de hitlijsten: zijn huidige single “Blue Ain’t Your Color’ staat nu al enige weken bovenaan in de Billboard ‘Hot Country Songs’ lijst.

Het leek er even op dat Miranda Lambert op de eerste plaats zou eindigen met haar album “The Weight Of These Wings“, maar in de laatste dagen werd ze toch nog voorbijgestreefd. Daarom moet ze genoegen nemen met de tweede plaats. Zeker niet slecht, het album kwam pas op 18 november uit.

De winnaar

De winnaar van onze zoektocht naar het beste countryalbum van 2016 is Blake Shelton’s “If I’m Honest“. Gefeliciteerd Blake!

Best countryalbum 2016


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty