De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Best betaalde muzikanten in 2016

Wat verdient een (succesvolle) artiest eigenlijk? Nou...

Taylor Swift staat met haar geschatte inkomsten van $170 miljoen over 2016 eenzaam aan de top van de door Forbes samengestelde lijst van best verdienende muzikanten van 2016. Ze wordt gevolgd door One Direction, deze band verdiende een slordige $110 miljoen in 2016, gevolgd door Adele met ruim $80 miljoen.

Enorme bedragen, die ze verdienen door albumverkopen, concerten, zakelijke investeringen en zogenaamde ‘endorsements°'.

Countrysterren

Van je hobby je beroep maken is natuurlijk het leukste dat er is, alleen daarom al zijn onze countryhelden en -heldinnen benijdenswaardig. Maar ook hun bankrekeningen kunnen behoorlijk uitpuilen, en daarmee enige jaloezie opwekken. Waarmee we overigens niet willen zeggen dat ze er niet hard voor werken.

Van de countrysterren heeft, geldtechnisch gezien, Garth Brooks het beste jaar gehad. Daarachter volgt op gepaste afstand Kenny Chesney. Beide heren danken deze inkomsten voornamelijk aan hun enorm succesvolle tournee en in het geval van Kenny ook nog aan enkele endorsements van onder andere Corona Beer. Ook zijn zakelijke investeringen (Blue Chair Bay Rum) brachten geld in de kas.

Op de derde spot zien we Luke Bryan, die zijn verdiensten met name haalt uit zijn optredens en endorsement van Miller Lite en Cabela’s). Oude rot Toby Keith vinden we op de vierde stek. Naast zijn tournee en endorsements van onder andere Ford, haalde hij ook geld op met zijn restaurantketen ‘I Love This Bar & Grill‘.

De top 4

Bij de countryartiesten ziet de Top 4 er volgens Forbes als volgt uit:

  1. Garth Brooks, $70 miljoen (#6 overall)
  2. Kenny Chesney, $56 miljoen (#13 overall)
  3. Luke Bryan, $53 miljoen (#19 overall)
  4. Toby Keith, $47,5 miljoen (#22 overall)

° Hieronder wordt verstaan alle marketingactiviteiten en sponsoringen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty