De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Bekijk ‘Life Can Be Tough, Music Can Help’, de TEDx Talk van Cam

Een - gedeeltelijk - gezongen 'TED'.

Vorig jaar maakte Cam bekend dat ze uitgenodigd was voor een zogenaamde ‘TED Talk‘. En daarmee bedoelde ze niet dat ze met een zekere “Ted’ ging praten!

Ted is een non-profit organisatie die zich tot doel stelt ideeën te verspreiden, meestal in de vorm van korte, krachtige presentaties. Hiertoe nodigen ze periodiek mensen uit om te komen praten over een bepaald onderwerp. Op 21 januari gaf Cam haar talk aan de Universiteit van Nevada.

Life Can Be Tough, Music Can Help

Dit was de titel van haar presentatie die, heel toepasselijk voor een zangeres, ging over de kracht van muziek. Hoe muziek je kan helpen en kracht kan geven in moeilijke periodes in het leven. Cam zelf heeft gewerkt in het psychologisch laboratorium van zowel de Universiteit van Stanford en Berkeley. Zij is dus de aangewezen persoon om over muziek in combinatie met de menselijk geest en zijn of haar gedrag te praten.

Tijdens de persentatie zong ze ook drie nummers van haar debuutalbum "Untamed": “Burning House”, “Runaway Train” en “Village”. Bij elk nummer vertelde ze over de betekenis van, en de inspiratie achter, het nummer. Hieronder de presentatie, daaronder de optredens.
cam

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty