De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

At a crossroads

Na jaren van keihard werken, niet alleen door ons, verkeren countryfans in De Lage Landen nu in een mooie positie. En dat roept een vraag op...

Als countryfans in de Lage Landen verkeren we de laatste jaren in een onzettend mooie positie. De belangstelling voor countrymuziek neemt toe, Nederlands talent staat op en het aantal concerten neemt hand over hand toe.

En het zijn niet alleen de kleine(re) artiesten meer die de weg naar Nederland weten te vinden. En als klap op de vuurpijl is er dan natuurlijk ook nog het Country 2 Country festival, dat volgend jaar voor de tweede keer op eigen bodem plaatsvindt. En dan ook nog eens twee dagen lang!

Met deze gedachten komt bij ons de vraag op of het ‘mission accomplished’ is voor country-music.nl? We bevinden ons dan ook ‘at a crossroads’…

Impulsief begin

Een concert missen zorgt voor een grote teleurstelling, dat weten we maar al te goed uit eigen ervaring. Een gemiste kans om in Nederland Eric Church live te zien verwerk je niet zo snel. Zeker niet in 2014…

Dit was dan ook één van de redenen waarom we begin 2015 deze website begonnen. Een andere goede reden was dat we graag onze geliefde countrymuziek in bredere zin wilden promoten.

Begin februari dat jaar werd het eerste bericht geplaatst, enkele (test)dagen later gingen de virtuele deuren officieel open.

Groei

Een vooropgezet plan of gedegen onderzoek ontbrak, het was dan ook 'flying by the seat of (y)our pants‘. Leuk idee, om nieuws en concertaankondigingen te publiceren, maar die moeten natuurlijk ook gevonden worden.

Social media werd ingeschakeld en in het begin werden enkele interessante berichten als advertenties gepushed op de kanalen van Facebook. Ook Twitter en nog later Instagram en Telegram Messenger werden ingezet om het bereik van de website, en daarmee de muziek te vergroten.

Door het toenemende succes veranderde er ook een aantal zaken. Daar waar we eerst gewoon lekker naar concerten gingen om te luisteren en genieten, werden die uitjes al snel ‘werk’. Tijdens de gigs werd er ‘genetwerkt’ en foto’s en aantekeningen gemaakt, die de ochtend erna werden bewerkt en uitgeschreven in een concertrecensie.

Maar de optredens boden ook een mogelijkheid tot promotie. Menigeen van jullie heeft ons ongetwijfeld rond zien lopen met shirts met daarop vermeld de domeinnaam. Misschien is dat wel de manier waarop jij voor het eerst met country-music.nl in aanraking kwam. 🙂

Leerzaam en leuk

Het schrijven van artikelen was ons in het begin vreemd. Het lijkt een skill die niet moeilijk te leren is, maar niets is minder waar kunnen we je verzekeren. Het is een leerschool waarop we, net als de dagelijkse organisatie van de website en de opgedane connecties, met veel plezier terugkijken.

Daarnaast hebben we in deze vijf jaar veel mensen leren kennen. Artiesten, hun management, werknemers van diverse platenlabels en concertlocaties en natuurlijk ook Greenhouse Talent. Die laatste is een enthousiaste club mensen die, met 110% inzet, in de niche die countrymuziek heet, gesprongen is. Sindsdien overladen zij ons met gave concerten en festivals.

Maar ook de contacten met jullie, de fans, blijven ons bij. We hebben genoten van de gesprekjes die we voor, tijdens en na de concerten met jullie hadden. Jullie inzichten en aan- of opmerkingen hebben we, waar mogelijk, doorgespeeld aan de organisatoren. En we hebben ze vaak meegenomen in de recensies van de concerten.

Met enkele countryfans hebben we zelfs in ons dagelijks leven regelmatig contact. Op ‘de countryclub avonden’ wordt van alles besproken maar is – net als in het dagelijks leven – country de rode draad.

The End?

Misschien…

Het is moeilijk om te stoppen met, en afscheid te nemen van iets waar je zo hard aan hebt gewerkt, zoveel vrije tijd in hebt gestoken en zoveel energie van krijgt. Maar we kunnen er niet van leven – integendeel – en het wordt steeds moeilijker om de benodigde tijd vrij te maken.

We gaan ons de komende weken dus even bezinnen over de mogelijkheden en wat te doen.

#StayTuned en #TipsAreWelcome.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty