De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Ashley Monroe & Sean McConnell in Melkweg Amsterdam

Een recensie van een heerlijke muziekavond.

Helaas hebben we het concert van Ashley Monroe, met support-act Sean McConnell, in de Melkweg in Amsterdam gemist. Gelukkig vonden we één van de grootste countryfans van Nederland bereid een kleine recensie te schrijven.

We laten hieronder Zoran Jagielnicki aan het woord, en ook de foto’s zijn door hem gemaakt.

Concertrecensie

Het is al weer bijna een week geleden dat Ashley Monroe, samen met support-act Sean McConnell, in een uitverkochte Upstairs van De Melkweg stond.

Ashley Monroe - Sugarfactory 23 januari 2019

In eerste instantie zou het concert plaatsvinden in de SugarFactory aan de overkant van de straat. Door het plotselinge faillissement van de SugarFactory moest er even snel geschakeld worden om het concert toch door te kunnen laten gaan. Gelukkig was er in de Upstairs van De Melkweg nog ruimte op dezelfde datum.

Sean McConnell

In het voorprogramma maken we kennis met Sean McConnell. Op zich een redelijk onbekende naam, maar als je bedenkt dat hij nummers heeft geschreven voor onder andere Martina McBride, Meat Loaf, Tim McGraw, Rascal Flatts, Brad Paisley en de serie Nashville, dan weet je dat deze jongen best wel wat in zijn mars heeft.

Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren en weet de waardering van het publiek voor zich te winnen.

Setlist Sean McConnell

 1. Shaky Bridges
 2. Here We Go
 3. Save Our Soul
 4. Greetings From Niagara Falls
 5. Secondhand Smoke
 6. Best We’ve Ever Been

Tijdens de pauze is het mooi om te zien dat bij ieder country concert, heel veel dezelfde mensen aanwezig zijn en ook steeds meer met elkaar in contact komen en een praatje maken met elkaar. Het begint wat dat betreft steeds meer op één grote familie te lijken die een paar keer per jaar samenkomt voor een familiereünie.

Ashley Monroe

Na de pauze is het tijd voor Ashley Monroe. Ze is bekend als solo artiest, maar ze vormt samen met Miranda Lambert en [plink p=”Angaleena Presley” (geen familie van) ook de Pistol Annies.

Met enkel een gitaar op het podium belooft het een intiem concert te worden. Ze vertelt het publiek dat ze er erg naar heeft uitgekeken om in Europa op te treden en noemt het publiek en passant familie. Dit komt later in de show nog een aantal keer terug en ook prijst ze het Europese publiek dat ze echt naar de nummers en teksten luisteren wat voor een singer/songwriter één van de grootste complimenten is.

Moederschap

Het afgelopen anderhalf jaar is ze druk bezig geweest met het moederschap. Dat zorgt er deze avond een aantal keer voor dat er kleine foutjes gemaakt worden, waardoor ze een nummer opnieuw moet beginnen. Ze heeft immers weinig tijd gehad omdat haar zoontje continu om aandacht vroeg.

Het publiek is vergevingsgezind en dit zorgt voor een zeer ontspannen sfeer en iedereen schijnt het naar zijn/haar zin te hebben. Naar het einde van het concert toe wordt door een fan die de setlist had bekeken terecht opgemerkt dat ze één nummer had overgeslagen en dat nummer werd alsnog ten gehore gebracht.

Setlist Ashley Monroe

 1. Hands On You
 2. Hard On A Heart
 3. Mother’s Daughter
 4. Rita
 5. La Vie En Rose
 6. Like A Rose
 7. Orphan
 8. Paying Attention
 9. Linger
 10. She Wakes Me Up
 11. I’m Trying To
 12. Too Much Heaven
 13. This Heaven
 14. Wild Love
 15. Winning Streak
 16. Weed Instead Of Roses
 17. Daddy I Told You So
 18. Hickory Wind

Interview

Voor het concert hebben we een exclusief interview met haar gehad. Houd deze site in de gaten voor een verslag van dat interview.

Copyright: Zoran Jagielnicki


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty