De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Ashley Monroe kondigt nieuw album aan, “Sparrow”

Studioalbum nummer vier voor de part-time Pistol Annie.

Op vrijdag 20 april verschijnt het vierde studioalbum van Ashley Monroe. Vanaf de eerste schrijfsessies had ze een duidelijk doel voor ogen. Het moest een persoonlijk album worden, met eerlijke songteksten over haar eigen leven en de problemen waarmee ze in haar jeugd worstelde.

Ashley Monroe

Eén van de pijnpunten in haar jeugd was het verlies van haar vader. Ashley en haar moeder stonden er alleen voor en kregen te maken met allerlei onverwachte situaties en problemen. Het schrijven over deze periode vormde dan ook een echte uitdaging, ze zegt in een persbericht hier het volgende over:

I was unpacking a lot of stuff. I was singing, and identifying what it’s like to be left. No one told me what I should do, back then, when the world started to crumble. Ashley Monroe

Sparrow

Samen met Dave Cobb, de producer van het album, zette ze die emoties en kwetsbaarheid om in gevoelige teksten en gelaagde muziek. Tijdens de opnames was Ashley zwanger van haar eerste kind, maar ze voelde zich goed: “I wasn’t puffing, I wasn’t drinking wine, I was just singing.”

Bij het opnemen van de tracks volgde ze dan ook helemaal haar hart en ze liet zich, indien nodig, ook door andere muziekstijlen inspireren. Ze maakt zich niet druk om een eventuele discussie of haar nieuwe muziek wel of niet country is. Ze blijft er vrij nuchter onder, ze gelooft in haar muziek en weet dat het album 100% Ashley Monroe is.

Country music is a wide genre, and that’s OK. I don’t even know what genre this record is, but I know it’s me. Ashley Monroe

Tracklist en albumhoes

Sparrow - Ashley Monroe

 1. Orphan
 2. Hard On A Heart
 3. Hands On You
 4. Mother’s Daughter
 5. Rita
 6. Wild Love
 7. This Heaven
 8. I’m Trying To
 9. She Wakes Me Up
 10. Paying Attention
 11. Daddy I Told You
 12. Keys To The Kingdom

Hands On Me

De eerste single van het nieuwe album is sinds 23 februari te beluisteren en bekijken. Druk hieronder op play om de clip van het mooie “Hands On Me” te starten.


Pistol Annies

Ashley Monroe maakt samen met Miranda Lambert en Angaleena Presley ook deel uit van de Pistol Annies. De geruchten dat de dames binnenkort ook een nieuw album aankondigen, worden almaar sterker.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty