De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Ashley McBryde & Cheley Tackett in Melkweg

Buiten lag een druilerig Amsterdam, maar binnen werd de Oude Zaal van de Melkweg door de dames omgetoverd tot een gezellige huiskamer.

Cheley Tackett, een goede vriendin van Ashley McBryde, mocht het aanwezige publiek opwarmen…

Cheley Tackett

En ze deed dat met bezieling, power en de nodige emotie. Hier in Europa is ze nog een onbekende, maar – afgaande op het applaus en reacties van het publiek – dat kan wel eens veranderen. Ze was in het verleden aangesloten bij een klein label, maar tegenwoordig brengt ze haar muziek in eigen beheer uit en heeft haar vriendin de managementtaken op zich genomen.

Ashley en Cheley zijn al ruim 10 jaar vriendinnen, ze hebben beiden dezelfde droom en maakten af en toe samen muziek. Living life to the max and chasing the dream. En die vriendschap duurt nog altijd voort, ondanks dat – zoals Cheley het omschreef – ‘one of us got famous’…

Cheley Tackett - Melkweg - 25 september 2019

Cheley schotelde ons een set voor met songs die uit het leven gegrepen zijn. Ze zingt natuurlijk over liefde en heartbreak. Maar ook een mooi verwoord pleidooi dat je niet een ‘breaker’ hoeft te zijn, maar ook ervoor kunt kiezen om een ‘healer’ te zijn. Dit laatste met de high school shooting in Florida als inspiratie.

Eén van de afsluitende songs is er één van hoop. De songwriters van die track brachten allemaal een waargebeurd klein wonder in dat zij persoonlijk hadden meegemaakt of gezien. Cheley’s wondertje was het beeld van een atlete die in een race tweede lag en besloot de koploper na een val overeind te helpen en te begeleiden naar de finish. Dat op zich zou al een groot genoeg wonder zijn, maar deze dame presteerde het ook nog om de gewonde bij de finish als eerste over de streep te laten stappen.

Ashley McBryde

Door de set van Cheley was het publiek goed in de stemming gekomen. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten voordat de uitstekende band van Ashley het podium betrad en het openingsnummer “Livin’ Next To Leroy” inzette. Onder luid gejuich werd Ashley niet veel later begroet, ze heeft met haar eerdere optreden in Amsterdam en haar debuutalbum duidelijk een fanbase opgebouwd.

Goedlachse bad ass

Ashley werd aan het begin van haar carrière door Eric Church bewonderend een ‘whiskey drinking bad ass’ genoemd. En dat dekt gedeeltelijk de lading, want ja ze drinkt whiskey op het podium en ze is een kleine bad ass. Maar dan wel van het goede, zachtmoedige soort.

Ashley is gewoon Ashley. Ze heeft van haar droom haar bestaan weten te maken en straalt dat ook uit. Altijd goedlachs, met tussendoor leuke anekdotes en verhalen uit haar eigen leven, en erg sterke songteksten. Deze werden door het publiek dan ook vaak meegezongen, iets dat Ashley zeker kon waarderen.

Haar muziek is solide en mede door de songteksten neemt ze je mee op een, vaak emotionele, reis. Ook tussen de songs door weet ze met een ontwapenende eerlijkheid de aandacht vast te houden.

Wanneer ze bijvoorbeeld het verhaal achter songs als “Girl Going Nowhere” en “Bible And A .44” vertelt, en die dan daarna met veel emotie speelt, dan krijgen wij kippenvel op onze armen. En een blik in de zaal leert ons dat we daarin niet alleen zijn.

Time flies…

Snel, te snel komt “Tired Of Being Happy”, het laatste nummer op de officiële setlist. Ashley heeft de gave om de zaal om te toveren tot een gezellige huiskamer. En zoals tijdens een leuke avond met vrienden vliegt ook hier de tijd, en komt het einde veel te snel.

Gelukkig krijgen we twee mooie encores: het nieuwe “Rattlesnake Preacher” en een Michael Jackson cover (“Dirty Diana”).

Weerzien na album twee?

Wij vermoeden dat Ashley zeker weer terugkomt. De ontvangst is iedere keer hartelijk, het publiek enthousiast en ook de oerhollandse stroopwafels die ze kreeg toegeworpen vielen in de smaak. Ze sprak het woord al bijna foutloos uit! En ze heeft een mooie vlag om haar thuis te helpen herinneren aan deze mooie avond in het natte Amsterdam.

Het wachten is op haar tweede album. We kregen al enkele songs te horen, en ook deze nieuwe muziek smaakt naar meer. Laat dus maar komen dat album, en hopelijk wacht ze daarna niet te lang en boekt ze wederom een ticket naar Europa en Amsterdam in het bijzonder.

 1. Livin’ Next To Leroy
 2. Lookin’ For A Buzz
 3. Radioland
 4. You’re Gonna Miss Me When I’m gone (Brooks & Dunn cover)
 5. The Jacket
 6. Better On The Water
 7. First Thing I Reach For
 8. Bible And A .44
 9. Fat & Famous
 10. Girl Going Nowhere
 11. American Scandal
 12. One Night Standards
 13. El Dorado
 14. Home Sweet Highway
 15. Little Dive Bar in Dahlonega
 16. Tired Of Being Happy
 17. Rattlesnake Preacher
 18. Dirty Diana (Michael Jackson Cover)

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty