De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Amsterdam Country Night 2018

Yeehaw! De wens van vele countryfans uit Nederland en België komt uit!

Vorig jaar riepen we in onze concertrecensie de organisatoren op om de eerste ‘Amsterdam Country Night’ een vervolg te geven. De zaal was dan misschien niet uitverkocht, de animo en beleving leden er allerminst onder.

Zojuist kregen we het goede nieuws dat het mini-festival inderdaad een vervolg krijgt. Op donderdag 8 maart 2018 is de ‘Oude Zaal’ van de Melkweg in Amsterdam wederom het decor van een hele mooie country-avond.

Hieronder alle op dit moment beschikbare informatie over dit mooie evenement. Zodra er meer artiesten bekendgemaakt worden of als er updates zijn, passen we het artikel natuurlijk zo snel mogelijk aan.

Editie 2017

Robert DeLaney, Mark Blomsteel en headliner Charlie Worsham hadden de eer om op het affiche van de eerste editie van de ACN te staan. De zaal was dan wel niet uitverkocht, het enthousiasme van zowel de artiesten als de aanwezige fans was er niet minder om.

Drie verschillende stromingen binnen de countrymuziek op één avond op één podium. Het is een uitgelezen kans om ook eens met andere muziekstijlen in aanraking te komen en je erdoor mee te laten voeren. Met name Charlie Worsham wist dan ook met slechts een kruk, zijn gitaar, zijn stem en zijn olijke grappen de avond te kleuren.

Sometimes all it takes, is a guy with a guitar

Amsterdam Country Night 2018

In de 2018 editie van het evenement delen ook weer meerdere artiesten het podium. Op dit moment zijn vier namen bekendgemaakt: High Valley, Ashley McBryde, Jarrod Dickenson en American Young.

High Valley

Het Canadese duo High Valley is voor de meesten geen onbekende. Op 4 februari van dit jaar stonden Brad en Curtis Rempel met hun uitstekende band ook al op het podium in de ‘Oude Zaal’. Samen met hun support-act American Young toverden ze de zaal om tot een grote partytent waarin songs als  “Make You Mine”, “Young Forever” en “Dear Life” uit volle borst werden meegezongen.

Ashley McBryde

Je bent bij deze gewaarschuwd: Door Eric Church is deze dame onlangs een ‘whiskey-drinking badass’ genoemd. Hij is een grote fan, en Ashley is klaar om de rest van de wereld te laten zien waarom.

Ashley McBryde

De uit Mammoth Spring (Arkansas) afkomstige Ashley McBryde is als sinds haar jeugd met muziek bezig. Ze pikte haar vader’s gitaar in wanneer het maar kon, totdat hij het zat was en haar voor haar zeventiende verjaardag een eigen exemplaar kocht.

In 2007 verhuisde ze naar Nashville. Hier vocht ze zich via de daar volop aanwezige bars, café’s en kleinere concerthallen naar de top. In 2016 kwam in eigen beheer haar eerste EP uit, “Jalopies And Expensive Guitars”.  Ze vertelt haar verhalen met pit en recht voor z’n raap. Soms ruig en hard, soms met heel veel emotie en kwetsbaarheid. Luister zelf naar haar werk via onderstaande link.

Spotify

Jarrod Dickenson

Jarrod Dickenson treedt op samen met zijn vrouw Claire. Hij vertelt met zijn muziek mooie verhalen, maar ook zijn praatjes tussen de songs door zijn vermakelijk en interessant. Het zijn onvergetelijke, intieme concerten vol met heerlijke americana muziek, gemixt met een vleugje soul en blues. In oktober 2017 waren we getuige van een fantastisch concert in Paradiso.

Jarrod is een geboren Texaan en woonachtig in New York. Hij omschrijft zichzelf als “Texas born, highway based”, en dat is 100 procent correct. Zijn muziek brengt hem naar alle uithoeken van de wereld en zijn appartement ziet hij slechts zelden. Hij is echt en authentiek, heeft misschien wel de mooiste snor uit het countrygenre en is benaderbaar en altijd in voor een praatje.

Spotify

American Young

Ook American Young is aan de line-up toegevoegd. Het wordt het derde jaar dat Kristy Osmunson en Jon Stone in Nederland optreden, eerder stonden zij samen in het voorprogramma van High Valley en een jaar later traden ze, dit keer mét band, weer in de Oude Zaal op.

American Young maakt mooie, eerlijke countrymuziek. De stemmen van Kristy en Jon lijken voor elkaar gemaakt, Jon is een erg goede tekstschrijver en de viool van Kristy is vaak de ziel van hun nummers. Luistermuziek met teksten die je in no-time ‘in’ de songs trekt. Later dit jaar releasen ze vermoedelijk hun tweede studioalbum.

Spotify

Tickets

Kaartjes voor de Amsterdam Country Night 2018 kosten 17,05 euro en zijn vanaf 29 november verkrijgbaar. De ticketprijs is exclusief lidmaatschap en andere bijkomende kosten.

Tickets


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty