De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Amsterdam Country Night 2018

Voor sommigen een 'warming-up', voor anderen 'as close as it gets'.

De tweede editie van de Amsterdam Country Night in de Melkweg, was voor sommige countryfans een ‘opwarmer’ voor het grote Country 2 Country festival, dit weekend in het Verenigd Koninkrijk. Voor de thuisblijvers was het een damn good alternatief. Wat een ontzettend gave avond met een waanzinnige line-up! Een ware viering van countrymuziek!

De line-up was sterk, erg sterk. En gevarieerd, want met American YoungJarrod DickensonAshley McBryde en High Valley kregen we vier compleet verschillende stijlen voorgeschoteld. Van aperitief tot dessert, het was epic.

American Young

De openingsact van de avond was voor de meeste aanwezigen geen onbekende. Kristy Osmunson en Jon Stone van het duo American Young stonden al twee keer eerder op het podium in de Melkweg, waaronder één keer als support-act van High Valley. Helaas hadden ze slechts tijd voor zes songs en was het geluid bij de eerste paar nummers nog niet optimaal. Van ons had hun set wel langer mogen duren. We zijn dan ook benieuwd wanneer ze weer terugkomen, en of dit dan met nieuw materiaal is. Want we kijken uit naar een nieuw album.

Kristy is door al deze optredens verliefd geworden op Nederland en de Nederlandse countryfans. Thuis kan ze dit verhaal staven met een souvenier: een tatoeage uit Amsterdam. Of de verse ‘ink’ ook een eerbetoon is aan Nederland konden we niet zien. Wellicht kan iemand uit het publiek ons dit laten weten in de reacties?

Setlist

 1. Be Here
 2. Something To You
 3. Point Of View
 4. Love Is War (Cotton Eye Joe intro)
 5. Soldier’s Wife
 6. American Dream

Jarrod Dickenson

Jarrod Dickenson

Na American Young was het podium voor Jarrod Dickenson, een echte ouderwetse troubadour. Ouderwets qua (muziek)stijl, maar nog altijd een jongeman die gezegend is met een fenomenale stem. Vorig jaar zagen we hem voor het eerst aan het werk en we waren meteen verkocht. Met mooie melodieën, sterke songteksten, leuke interactie en zijn gitaar weet hij het publiek te verbazen, vermaken en aan zich te binden.

Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn vrouw Claire. De Texaan en zijn vrouw uit Dublin waren in beste vorm en hebben hun fanbase ongetwijfeld weer vergroot.

Countryfans in België en het zuiden van het land kunnen hem vanavond zien in café ’t Rozenknopje in Eindhoven. Tickets kosten 11,50 euro (inclusief servicekosten, exclusief eventuele bijkomende kosten) en zijn te bestellen via onderstaande link.

Tickets

Setlist

 1. Faint Of Heart
 2. Rosalie
 3. Your Heart Belongs To Me
 4. Take It From Me
 5. California
 6. Ain’t Waiting Any Longer
 7. Nothing More
 8. Gold Rush
 9. Come What May
 10. Dublin Blues (Guy Clark cover)
 11. Prefer To Lose

Ashley McBride

Na Jarrod’s set was het weer tijd voor een wisseling op het podium. De gitaar bleef, maar de zachte, diepe mannenstem werd ingeruild voor een megakrachtige vrouwenstem. Ashley McBryde was voor velen de grote onbekende van de avond, maar dat veranderde snel. Wat een power-vrouw, en hoe toepasselijk dat zij de ster van de avond werd op internationale vrouwendag.

In High School werd haar droom om professioneel country artieste te worden, door een leraar als ‘stupid’ bestempeld. Het advies was om te zorgen voor een ‘backup plan’, want ze zou het nooit zover schoppen. Dat was alle motivatie die Ashley McBryde nodig had en getuige haar performance kan die leraar beter in een hoekje gaan schuilen. Wat een stem, wat een indringende songs en dito songteksten en wat bezorgde ze menigeen kippenvel.

Het mooie, gevoelige lied “Bible And A .44” dat over haar vader gaat, haar signature song tot nu toe “A Little Dive Bar In Dahlonega” en “Fat & Famous” waarin ze een lange neus trekt naar bovenvermelde leraar. Juweeltjes die stuk voor stuk vol in de smaak vielen bij het publiek. Rap van tong, komisch en met een lekkere ‘drawl‘ kondigde ze de songs aan, vaak voorzien van wat achtergrondinformatie. Meteen aan het begin van haar optreden stelde ze het publiek op haar gemak.

This ain’t no library. If you wanna say something, say it. If you wanna check your phone, check it.

We hopen Ashley snel terug te zien, wat dit optreden smaakte absoluut naar meer. Voorprogramma van Luke Combs op 10 oktober of bij Darius Rucker op 30 oktober misschien?

Setlist

 1. Rattlesnake Preacher
 2. Radioland
 3. Lookin’ For A Buzz
 4. Bible And A .44
 5. Fat & Famous
 6. Home Sweet (met Kristy Osmonson van American Young)
 7. Jacket
 8. Girl
 9. A Little Dive Bar In Dahlonega
 10. American Scandal

High Valley

Als hoofdact stonden de Canadese broers Brad en Curtis Rempel op het podium. Zij vormen, samen met een aantal uitstekende muzikanten, High Valley. In februari 2017 zagen we ze al de ‘Oude Zaal’ van de Melkweg ‘verbouwen‘, en dat werd gisterenavond nog eens dunnetjes overgedaan.

Hun muziek heeft een erg hoog ‘party-gehalte’, iets waardoor soms de mooie songteksten en melodieën wat ondergesneeuwd raken. Maar High Valley timmert goed aan de weg. Zowel in Amerika als hier in Europa groeit hun fanbase gestaag. Elf nummers kregen we te horen van ze, waaronder een ‘golden oldie’ van een held uit hun jeugd.

De gebroeders Rempel weten heel goed wat country is, ook al verpakken ze het in een party outfit. Dit blijkt niet alleen uit het spelen van de klassieker, maar ook uit de instrumenten die ze gebruiken. Mandoline en steelguitar, maar ook de banjo voegt geregeld een fijne countrynoot toe aan de feestmix.

Feest

Een feest waarin het publiek meebrulde op “Young Forever” en twee mensen uit het publiek de gelukkige winnaars waren van de dance competition en naar huis gingen met een t-shirt en baseballcap van het duo. Het was moeilijk te bepalen wie het meest enthousiast was, High valley, of het publiek.

En heeft iemand de Instagrambeelden van onze zangkunsten van “You’re a hallelujah, Sunday morning”, het refrein van “Make You Mine”, toevallig voorbij zien komen? Er is maar één conclusie mogelijk, dit samenzijn gaat zich zéker herhalen.

Setlist

 1. Dear Life
 2. Soldier
 3. I Be U Be
 4. County Line
 5. Be My Baby Tonight (John Michael Montgomery cover)
 6. Young Forever
 7. Roads Never Taken
 8. Father’s Love
 9. Love You For A Long Time
 10. She’s With Me
 11. Make You Mine

Op naar editie drie!

De fans die naar C2C gaan wensen we een geweldig muziekweekend toe. Wij kunnen niet wachten op de derde editie van dit geweldige countryfeest, maar we zullen wel moeten. Gelukkig komen er in de tussentijd nog veel mooie concerten aan!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty