De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Amber Kamminga: Nieuwe country van Nederlandse bodem

Een getalenteerde dame uit ons eigen Nederland.

Hier op country-music.nl ligt de focus primair op de Amerikaanse artiesten, daar ligt toch de bakermat van de countrymuziek. Maar dat wil niet zeggen dat er buiten het Noord-Amerikaanse grondgebied geen mooie dingen gebeuren. Al meerdere keren hebben we geconstateerd dat country ook buiten Noord-Amerika populair is en steeds ‘hotter‘ wordt.

In het Verenigd Koninkrijk timmeren op dit moment The Shires goed aan de weg. Hun muziek bereikt en raakt steeds meer mensen. Ook in Nederland zien we een soortgelijke ontwikkeling. Ilse DeLange is natuurlijk het bekendste voorbeeld, maar er zijn er meer…

Amber Kamminga

De muziek van onder andere Jewel en Kacey Musgraves zorgden voor ‘big dreams’ bij ‘small town girl’ Amber Kamminga. Deze in Grootebroek geboren artieste brengt op 26 september aanstaande haar eerste countrysingle uit: “Getting To Know You”.

Amber Kamminga - Getting To Know You

Twee jaar lang schreef Amber mooie popsongs met ‘attitude’ en een ‘Amerikaans randje’. Het bracht haar optredens in alle uithoeken van Nederland, waaronder op de Uitmarkt en in de muziektempel ‘Paradiso’. Daarnaast werd ze opgepikt door de radio, met optredens bij Radio 1 en 3FM als gevolg.

Ook een optreden in ‘Bar Lubitsch‘ in L.A. heeft Amber ondertussen op haar palmares staan.

Star-crossed Lovers

In december Op 2 maart komt haar eerste EP uit. De titel is “Star-crossed Lovers” en het is gevuld met songs uit Ambers persoonlijke leven. Het afronden van haar rechtenstudie, een paar tinderdates met iets te veel wijn en een man die ‘te mooi om waar te zijn’ bleek, waren de inspiratatiebronnen.

Releaseparty

Op de releasedatum (donderdag 2 maart 2017) is er in Volta (Amsterdam) een openbare releaseparty van 19:30 tot 23:00 uur. Op deze party zal Amber en haar band enkele nummers van de nieuwe EP spelen. Tevens zijn er enkele ‘special guests’ aangekondigd.

Amber Kamminga


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty