De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

All In For The Gambler – sterren nemen afscheid van een legende

The Gambler is bezig met zijn laatste concerten.

Vorig jaar deed zijn afscheidstournee ook Nederland aan en begin november valt dan het doek voor de laatste keer in Hampton Beach, New Hampshire. Voor het zover is, wordt op 25 oktober in de Bridgestone Arena in Nashville de carrière van deze countrylegende gevierd.

En wat zouden we daar graag bij zijn!

The Gambler

We hebben het dan natuurlijk over de nu 78-jarige Kenny Rogers, de man die talloze hits schreef. Voor zichzelf, maar ook voor artiesten als bijvoorbeeld Bee Gees en Dolly Parton.

Kenny Rogers

Kenny speelt vanaf de jaren ’50 in diverse bandjes, maar breekt pas door in 1967 met het oprichten van de band: The First Edition. Hij is een dusdanig bepalende factor in de band dat de naam later wordt omgedoopt in Kenny Rogers & The First Edition. Ze scoren enkele bescheiden hits in zowel de pop- als de countryhitlijsten met onder andere “You Know I Love You,” “Ruby, Don’t Take Your Love To Town” en “Reuben James”.

Na enkele jaren valt deze band uit elkaar en gaat Kenny solo verder. De rest is eigenlijk geschiedenis. Meer dan zestig Top 40 singles brengt hij uit, waaronder de klassiekers en nummer 1 hits “Lucille”, “Islands In The Stream” en “Lady”. Maar ook “The Gambler” zijn ‘signature song’ waaraan hij zijn bijnaam te danken heeft, is wereldwijd bekend.

All in for The Gambler

Op woensdag 25 oktober wordt de Bridgestone Arena in Nashville omgetoverd tot een groot casino ter ere van ‘The Gambler’. Deze te gekke avond, waar veel collega’s hun respect komen betuigen aan Kenny Rogers, heeft de toepasselijke titel ‘All In For The Gambler: Kenny Rogers Farewell Concert Celebration’ gekregen.

Het wordt een onvergetelijke avond vol duetten en solo-optredens.Mooie mensen eren een grote legende die zoveel voor onze mooie muziek betekend heeft.

Enkele artiesten waren al bekend gemaakt, waaronder Alison Krauss, Dolly Parton, Jamey Johnson, Idina Menzel, The Flaming Lips, Elle King en Little Big Town. Gisteren werden aan deze lijst nog een aantal grote namen toegevoegd, zowel uit het verleden als heden.

Chris Stapleton, Reba McEntire en Lady Antebellum zijn ook aanwezig om hun muzikale steentje bij te dragen. Maar ook Wynonna én Naomi Judd, van het beroemde duo The Judds zijn present.

Tickets voor dit evenement kosten tussen de vijftig en driehonderd euro. Een deel van de opbrengst gaat naar de T.J. Martell Foundation en het Kenny Rogers Children’s Center.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty