De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 30 juni 2017

De zomertijd breekt aan en dus wordt het traditioneel wat rustiger qua albumreleases.

Toch komen er vandaag twee mooie, meer traditionele countryalbums uit. Ze zijn beiden een luistersessie waard.

Over het eerste album, een tribute aan de grote Don Williams, schreven we in mei al een uitgebreide recensie. De tweede die we vandaag melden is van een, bij het grote publiek, onbekende(re) bluegrassband uit het oosten van Kentucky.

Gentle Giants: The Songs Of Don Williams

Don Williams

In 2016 kondigde de toen 76-jarige countrylegende Don Williams zijn welverdiende pensioen aan, na een indrukwekkende carriére van vijftig jaar.

It’s time to hang my hat up and enjoy some quiet time at home. I’m so thankful for my fans, my friends and my family for their everlasting love and support Don Williams

Don Williams scoorde tussen 1974 en 1991 minimaal één nummer 1 hit per jaar en ontving talloze belangrijke awards en wereldwiijde erkenning. Zijn bijnaam is ‘Gentle Giant’, vanwege zijn stem (gentle) en lichaamslengte (giant).

Eerbetoon

De aankondiging van Don inspireerde zijn vaste producer, Garth Fundis, tot het samenstellen van een tribute-album met daarop enkele klassieke Don Williams songs. Garth benaderde enkele hedendaagse sterren uit het genre en deze waren vaak meteen bereid om een track voor hun rekening te nemen.

Zo komen we op de tracklist onder andere Dierks Bentley, de Pistol Annies, Chris Stapleton en zijn vrouw Morgane, Trisha Yearwood, Garth Brooks en Lady Antebellum tegen. Allemaal geven ze hun eigen interpretatie aan de klassiekers en maken het album daarmee tot een unieke verzameling. Een echte aanrader, ook voor de jongere generatie countryfans. Zij maken met dit album een tijdreis naar de klassieke countrymuziek van de vorige eeuw. Een stukje educatie zeg maar…

Tracklist

Gentle Giants - The Songs Of Don Williams

Op het album staan de volgende elf klassieke Don Williams songs, natuurlijk met de uitvoerende artiest.

 1. “Tulsa Time” door Pistol Annies
 2. “I Believe In You” door Brandy Clark
 3. “We’ve Got A Good Fire Goin'” door Lady Antebellum
 4. “Some Broken Hearts Never Mend” door Dierks Bentley
 5. “Amanda” door Chris Stapleton (feat. Morgane Stapleton)
 6. “Till The Rivers All Run Dry” door Alison Krauss
 7. “Love Is On A Roll” door John Prine (feat. Roger Cook)
 8. “If I Needed You” door Jason Isbell & Amanda Shires
 9. “Maggie’s Dream” door Trisha Yearwood
 10. “Lord I Hope This Day Is Good” door Keb’ Mo’
 11. “Good Ole Boys Like Me” door Garth Brooks

Spotify Apple Music

Hammertowne – Hillbilly Heroes

De tweede release die we vandaag onder de aandacht brengen is het nieuwe album van Hammertowne, een bluegrass band uit Oost Kentucky. Deze zesmansformatie bestaat uit Dave Carroll (gitaar en zang), Chaston Carroll (mandolien en zang), Scott Tackett (gitaar en zang), Bryan Russell (bas en zang) en Brent Pack (banjo) en Doug Bartlett (viool en zang).

Alle heren hebben vanuit hun jeugd een passie voor bluegrass en de band ontstond toen ze elkaar als sessiemuzikanten in de studio tegenkwamen. Er was meteen een klik en ze besloten als band verder te gaan. Dave Carroll kan gezien worden als ‘leider’ van de band en staat in de bluegrass community hoog aangeschreven als tekstschrijver. Hij schreef een groot aantal hits voor de bekendere bluegrass bands in Amerika zoals Lonesome River Band en Grasstowne.

Hammertowne - Hillbilly Heroes

Hun nieuwe release heet “Hillbilly Heroes”. Het is hun derde album, na “Hammertowne” uit 2013 en “Highways & Heartaches” uit 2015.

Tracklist

 1. Don’t Ever Cross A Moonshine Man
 2. Hillbilly Heroes
 3. Scorcher Carroll’s Farm
 4. The Dream
 5. The Roof Is Coming Down
 6. Louisville Rambler
 7. I’m Lonely For My Only
 8. Rain Old River Town
 9. Bluer By The Minute
 10. Wicked Woman
 11. A Day In The Life Of The One Left Behind
 12. Lights & Sirens (instrumental)

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty