De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 21 juli 2017

Twee albums, maar voor één artiest is het wel een heel spannende dag.

Vandaag releasen zowel Sara Evans als Parmalee hun nieuwe albums. Normaal gesproken al een spannende dag, maar voor Sara is het vandaag dubbel spannend. Haar album is het eerste album van haar eigen label Born To Fly.

Sara Evans – Words

Sara doopt haar laatste album “Words” met een reden. Zelf luistert ze bij (nieuwe) liedjes altijd goed naar de songteksten en het verhaal dat ze vertellen.

Ook bij de trackselectie voor dit album waren het daarom de songteksten die doorslaggevend waren. En omdat, of misschien wel doordat, vrouwen geboren vertellers zijn, staan er veel songs op waaraan vrouwelijke songwriters een bijdrage hebben geleverd.

Het album is geproduceerd door Mark Bright, die ook verantwoordelijk was voor haar succesvolle albums “Born To Fly” uit 2000 en “Slow Me Down” uit 2014.

Tracklist

Het nieuwe album bevat maar liefst veertien tracks met bijdragen van veertien vrouwelijke songwriters, waaronder Ashley Monroe, Hillary Scott van Lady Antebellum en natuurlijk Sara zelf.

Sara Evans - Words

 1. Long Way Down
 2. Marquee Sign
 3. Diving In Deep
 4. All The Love You Left Me
 5. Like The Way You Love Me
 6. Rain And Fire
 7. Night Light
 8. I Need A River
 9. I Don’t Trust Myself
 10. Make Room At The Bottom
 11. Words
 12. I Want You
 13. Letting You Go
 14. A Little Bit Stronger (acoustic version)

Opmerkelijk detail is dat Sara’s dochter Olivia te horen is op “Marquee Sign” en dat haar broers Matt en Lesley en zus Ashley de backing vocals verzorgen op “Night Light”.

Born To Fly label

De naam van het label verwijst natuurlijk naar haar tweede nummer 1 hit en haar succesvolle album uit 2000. “Born To Fly” gaat over een vrouw zich opgesloten voelt en wil ontsnappen door als een vogel haar vleugels uit te spreiden.

En dat is precies wat Sara met haar eigen platenlabel doet.

Sara Evans lanceert Born To Fly Records

Sara Evans lanceert Born To Fly Records

Spotify Apple Music

Parmalee – 27861

Ruim drie jaar moesten hun fans wachten op een nieuw album. Maar vandaag kunnen ze het nieuwe album “27861“, de opvolger van “Feels Like Carolina“, downloaden of kopen in de winkels. Parmalee is terug, en hoe!

In deze drie jaar schreven ze veel nummers en tijdens de selectieprocedure moesten ze dan ook snoeien uit ruim dertig tracks. Uiteindelijk bleven er twaalf over, waaronder natuurlijk hun recente single en openingstrack “Sunday Morning”. De lat licht hoog, hun vorige album bracht drie Top 10 hits voort, iets dat de band natuurlijk wil overtreffen.

27861

Zeker een aparte albumtitel. Het doet ons in eerste instantie denken aan twee album van Van Halen’s uit de jaren ’80. Destijds bracht de band met Nederlandse roots in 1986 het album “5150” uit, twee jaar later gevolgd door “OU812”. Bij Van Halen was de betekenis van de titels respectievelijk de politiecode voor een mentaal verward persoon en een soort afkorting van ‘Oh You Ate One Too’.

Bij Parmalee is het echter een verwijzing naar een nummer dat alle leden op hun lichaam hebben getatoeëerd. Het is de postcode van Parmale (North Carolina), de hometown van alle vier de bandleden. Ze hadden deze titel al een tijd in gedachten, maar ze hebben gewacht tot het juiste moment. En dat is dus nu.

Tracklist

Hieronder een overzicht van de twaalf tracks van het album. Enkele werden geschreven door grote namen als Josh Osborne, Busbee en Ross Copperman.

Parmalee - 27861

 1. Sunday Morning
 2. American Nights
 3. Heartbreaker
 4. Like A Photograph
 5. Back In The Game
 6. Mimosas
 7. “Hotdamalama
 8. A Guy Meets A Girl
 9. Savannah
 10. Drink It Off
 11. Barrel Of A Shot Glass
 12. Roots

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty