Albumreleases van 14 april 2017

14 april 2017 | Albums, Nieuws | 0 Reacties

Thank God It’s Friday! Bijna weekend en tegenwoordig dé dag dat de nieuwe (country)albums worden gereleased. Ook vandaag komen er weer een tweetal mooie albums uit…

Hieronder een overzicht met links naar achtergrondinformatie en spotify/iTunes.

Sam Outlaw – “Tenderheart”

Sam Outlaw - Tenderheart
Sam Outlaw – Tenderheart

Sam Outlaw lanceert vandaag de opvolger van zijn debuutalbum “Angeleno” uit 2015. De titel van het nieuwe album is “Tenderheart” en het bevat dertien nieuwe songs.

Zijn debuutalbum werd erg goed ontvangen. Na de release ervan ging Sam op tour en deed ook Europa aan. Twee jaar lang was hij onderweg van concert naar concert. De ervaringen die hij ‘on the road’ opdeed, nam hij mee in de studio. Het resultaat kun je vanaf nu beluisteren en downloaden.

  Sam Outlaw - Tenderheart

Bailey Bryan – “So Far” (EP)

Bailey Bryan - So Far
Bailey Bryan – So Far

In ons ‘Special Report‘ van het Country 2 Country festival werd er al met veel lof over haar geschreven en vandaag komt haar debuut EP “So Far” uit.

Deze 19-jarige dame levert een gevarieerde EP af. Naast haar eerste single “Own It”, staan er nog vier andere nummers op. Van het upbeat en vrolijke “Own It” tot het ‘soul-achtige’ “Used To”. Ze laat met deze EP dan ook duidelijk horen welke artiesten haar beïnvloed hebben in haar jeugd: Taylor Swift en Dixie Chicks, maar ook Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers.

Naast deze muzikale invloeden was er nog iets dat grote invloed heeft gehad op haar muziek en leven. Toen ze 16 jaar oud was, moest ze een zware operatie ondergaan aan haar ruggewervel. Het nummer “Own It” schreef ze tijdens de herstelperiode.

  Bailey Bryan - So Far (EP)

Toegift: Charlie Worsham – “Beginning Of Things”

Charlie Worsham - Beginning Of Things

Wanneer je beide bovenstaande albums geluisterd hebt, hebben we ook nog een mooie ‘toegift’ voor je.

“Beginning Of Things” komt officieel pas volgende week uit. Enkele van ons hebben tijdens de ‘Amsterdam Country Night‘ al enkele nummers gehoord, maar via NPR ‘First Listen’ is nu het hele nieuwe album van Charlie Worsham al te beluisteren.

  Luister nu naar 'Beginning Of Things' via NPR

Het ontlokte Charlie de volgende tweet, in typische Charlie stijl natuurlijk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *