De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 14 april 2017

Bijna weekend, tijd voor het overzicht van nieuwe releases.

Thank God It’s Friday! Tegenwoordig dé dag dat de nieuwe (country)albums worden gereleased, en ook vandaag komen er weer een tweetal mooie albums uit…

Hieronder een overzicht met links naar achtergrondinformatie en Spotify/iTunes.

Sam Outlaw – “Tenderheart”

Sam Outlaw lanceert vandaag de opvolger van zijn debuutalbum “Angeleno” uit 2015. De titel van het nieuwe album is “Tenderheart” en het bevat dertien nieuwe songs.

Sam Outlaw - Tenderheart

Zijn debuutalbum werd erg goed ontvangen. Na de release ervan ging Sam op tour en deed ook Europa aan. Twee jaar lang was hij onderweg van concert naar concert. De ervaringen die hij ‘on the road’ opdeed, nam hij mee in de studio. Het resultaat kun je vanaf nu beluisteren en downloaden.

Spotify Apple Music

Bailey Bryan – “So Far” (EP)

In ons ‘Special Report‘ van het Country 2 Country festival werd er al met veel lof over haar geschreven en vandaag komt haar debuut EP “So Far” uit.

Bailey Bryan - So Far

Deze 19-jarige dame levert een gevarieerde EP af. Naast haar eerste single “Own It”, staan er nog vier andere nummers op. Van het upbeat en vrolijke “Own It” tot het ‘soul-achtige’ “Used To”. Ze laat met deze EP dan ook duidelijk horen welke artiesten haar beïnvloed hebben in haar jeugd: Taylor Swift en Dixie Chicks, maar ook Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers.

Naast deze muzikale invloeden was er nog iets dat grote invloed heeft gehad op haar muziek en leven. Toen ze 16 jaar oud was, moest ze een zware operatie ondergaan aan haar ruggewervel. Het nummer “Own It” schreef ze tijdens de herstelperiode.

Spotify Apple Music

Toegift: Charlie Worsham – “Beginning Of Things”

Wanneer je beide bovenstaande albums geluisterd hebt, hebben we ook nog een mooie ‘toegift’ voor je.

Charlie Worsham - Beginning Of Things

“Beginning Of Things” komt officieel pas volgende week uit. Enkele van ons hebben tijdens de ‘Amsterdam Country Night‘ al enkele nummers gehoord, maar via NPR ‘First Listen’ is nu het hele nieuwe album van Charlie Worsham al te beluisteren.

Luister op NPR

Het ontlokte Charlie de volgende tweet, in typische Charlie stijl natuurlijk.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty