De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 12 mei 2017

Het is weer vrijdag, de dag dat tegenwoordig nieuwe albums gelanceerd worden.

En net als vorige week komen er ook vandaag weer twee mooie countryalbums uit. Eindelijk kunnen we zelf beoordelen of de hoge verwachtingen waargemaakt worden. De rode draad bij deze albums is ‘roots’.

Zac Brown Band – “Welcome Home”

Ieder nieuw album van de Zac Brown Band wordt met gejuich ontvangen. Het zijn stuk voor stuk getalenteerde muzikanten die samen een ijzersterk geheel vormen, zowel in de studio als op het podium. Ze lijken moeiteloos te switchen van klassieke country naar country met caribische of rock invloeden.

Maar toen de groep hun nieuwe album “Welcome Home” aankondigde in een korte video, werd er nog luider gejuicht. De muziek van dit nieuwe project zou namelijk meer gaan lijken op de muziek uit hun begintijd. Terug naar de roots, naar de basis of fundament van de Zac Brown Band.

Dus meer “Foundation“, minder “Jekyll + Hyde“. Niet dat dat laatste album slecht of ondermaats is, integendeel. Maar de fans misten de sound en feel van nummers als “Chicken Fried”, “Free”, “Whatever It Is” en “Toes” wel een beetje.

En de eerste paar vrijgegeven nieuwe nummers, bewezen dat de band woord houdt. Ze hebben weer die prachtige, onvervalste klassieke Zac Brown Band sound. Nu is het hele album beschikbaar!

Tracklist

"Welcome Home" - Zac Brown Band

 1. Roots
 2. Real Thing
 3. Long Haul
 4. 2 Places At 1 Time
 5. Family Table
 6. My Old Man
 7. Start Over
 8. Your Majesty
 9. Trying To Drive
 10. All The Best

Spotify Apple Music

Colter Wall – “Colter Wall”

Colter’s eerste EP “Imaginary Appalachia” uit 2015 plaatste deze jonge Canadees in één klap in de spotlights in Amerika. Tot kort daarvoor was hij met name bekend in zijn thuisland, maar nu werden zijn oude, rauwe stem en mooie verhalende songs ook over de grens ondekt. Authentieke country, vertolkt door een jongeman met een ‘oude look’.

Vandaag verschijnt zijn eerste LP “Colter Wall“, en de tracks die tot nu toe zijn vrijgegeven werden goed ontvangen. De storytelling is weer van een hoog niveau en zijn stem lijkt weer zoveel ouder dan zijn daadwerkelijke leeftijd.

Dit geeft de liedjes een opvallende sound en ze worden door Colter met veel overtuiging gezongen. Of het nu een lied is over twee geliefden of over een gewetenloze crimineel.

Begin juni is Colter voor twee concerten in Nederland. Luister naar zijn debuutalbum, het is zeer de moeite waard. Ook als je geen grote liefhebber bent van traditionele country, is het een mooi album. Het geeft je als het ware een ‘geschiedenislesje’ en neemt je mee terug naar de roots van country muziek.

Tracklist

Colter Wall - Colter Wall

 1. Thirteen Silver Dollars
 2. Codeine Dream
 3. Me And Big Dave
 4. Motorcycle
 5. Kate McCannon
 6. W.B.'s Talkin
 7. Snake Mountain Blues
 8. You Look To Yours
 9. Transcendent Ramblin' Railroad Blues
 10. Fraulein (feat. Tyler Childers)
 11. Blad Butte

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty