De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 8 september 2017

Maar liefst vier nieuwe countryalbums hebben we vandaag voor je in de aanbieding.

Dat betekent een avondvullend programma als je deze allemaal vanavond wilt luisteren. Gelukkig zit er ook nog een zaterdag en zondag in het weekend. En geloof ons maar dat je ze wilt luisteren, want het gaat om nieuwe muziek van Kip Moore, Thomas Rhett, Toby Keith en Dustin Lynch!

Veel luisterplezier!

Kip Moore – Slowheart

Kip Moore kondigde vorig jaar aan een break te nemen, hij was moe van het bijna non-stop optreden en reizen. Lang hoefden zijn fans echter niet te wachten voordat Kip’s batterijen weer vol waren. Kip is een rasartiest en al snel kregen we met “Girls Like You” een heerlijk voorproefje van zijn nieuwe album.

Drie keer ‘slowheart’

Het album heet “Slowheart“, een directe verwijzing naar Kip’s bijnaam en tevens de naam van zijn band. Kip kreeg deze bijnaam van een bandlid, die hem een keer een echte ‘slowheart’ noemde. De betekenis van dit woord in deze context is ‘iemand die nadenkt voordat hij iets doet’. Ook de band van Kip Moore heet officieel ‘The Slowhearts’.

Het album

Op de albumhoes zien we een foto van Kip die genomen is tijdens zijn break op Costa Rica. Opvallend is dat “Slowhearts” het eerste album van Kip Moore is, waarop tracks staan die niet door hemzelf geschreven zijn. Het gaat dan om “The Bull” en de openingstrack “Plead The Fifth”.

Kip Moore

“Blonde” schreef hij over de nadelen en gevolgen van de hedendaagse social media hype. Social media heeft voordelen en is natuurlijk uitermate geschikt om een groot aantal fans tegelijk te bereiken, maar het kan ook enorm destructief zijn.

People seek all their validation through it and end up craving other people’s lives. It’s caused everyone to chase fame for the sole purpose of being (Insta)famous. Everyone wants a shortcut and will try to achieve that by whatever means necessary. It causes people to lose their damn minds. Kip Moore

“Guitar Man” is het laatste nummer van het album en een verwijzing naar de begindagen van Kip’s carrière, toen hij als muzikant en gitarist moeite had om rond te komen

Slowheart - Kip Moore

 1. Plead The Fifth
 2. Just Another Girl
 3. I’ve Been Around
 4. Fast Woman
 5. Bittersweet Company
 6. Sunburn
 7. More Girls Like You
 8. The Bull
 9. Blonde
 10. Good Thing
 11. Last Shot
 12. Try Again
 13. Guitar Man

Spotify Apple Music

Thomas Rhett – Life Changes

Thomas Rhett’s leven staat op zijn kop. Niet alleen door het succes in zijn carrière, maar ook in zijn privéleven is er de laatste tijd veel veranderd. Thomas en zijn vrouw Lauren hebben nu twee dochtertjes, Willa May werd in mei geadopteerd en enkele weken geleden werd Ada James geboren.

Inspiratiebron

Al deze veranderingen zetten dan misschien zijn leven op zijn kop, hij verliest zijn fans niet uit het oog. Niet alleen betrekt hij ze via social media bij de gebeurtenissen in zijn leven, hij zingt er op zijn nieuwe album ook over. Het is eerder een inspiratiebron voor hem en de songs gaan dan ook over liefde, ouder worden en familie.

Aan tien van de veertien tracks schreef Thomas zelf mee. Andere songwriters zijn zijn vader Rhett Akins, Shane McAnally, Josh Osborne, Ashley Gorley en Ben Hayslip. Een imposant team, dat worden vast weer de nodige hits!

Singles

De eerste single van het album, “Craving You (feat. Maren Morris)”, bleef op de derde plaats steken in de ‘Hot Country Songs’ hitlijst, maar wist wel de koppositie te veroveren in de ‘Country Airplay’ lijst. Ook in Canada werd het een nummer 1 hit. De tweede single is “Unforgettable”. Deze stijgt momenteel gestaag in de hitlijsten.

Life Changes - Thomas Rhett

 1. Craving You (feat. Maren Morris)
 2. Unforgettable
 3. Sixteen
 4. Drink A Little Beer (feat. Rhett Akins)
 5. Marry Me
 6. Leave Right Now
 7. Smooth Like The Summer
 8. Life Changes
 9. When You Look Like That
 10. Sweetheart
 11. Kiss Me Like A Stranger
 12. Renegades
 13. Gateway Love
 14. Grave

Spotify Apple Music

Dustin Lynch – Current Mood

Met de release van zijn nieuwe album “Current Mood” geeft Dustin Lynch ons een kijkje in de laatste paar jaar van zijn hectische leven. De reizen, de avonturen, hoe hij omging met de druk door het succes van zijn twee eerdere albums en zijn relaties.

Het is daarom een toepasselijke albumtitel, we krijgen inzicht in Dustin’s huidige stemming.

De dertien tracks van het album zijn geschreven en geproduceerd door enkele grote namen in de muziekindustrie. We zien bij de credits onder andere de namen staan van Brent Anderson, Ross Copperman, Zach Crowell en Mickey Jack Cones. Deze mensen hebben samen vele jaren ervaring in diverse genres, iets dat op het album terugkomt.

Naast zijn singles “Seein’ Red” en “Small Town Boy” staan er nog elf nieuwe tracks op het album.

Current Mood - Dustin Lynch

 1. I’d Be Jealous Too
 2. Seein’ Red
 3. Small Town Boy
 4. Why We Call Each Other
 5. Here We Come
 6. Love Me Or Leave Me Alone
 7. Back On It
 8. I Wish You Were Beer
 9. State Lines
 10. Party Song
 11. New Girl
 12. Why Not Tonight
 13. Sun Don’t Go Down On That

Spotify Apple Music

Toby Keith – The Bus Songs

Als laatste, maar zeker niet als minste, komt het nieuwe album van ‘ouwe rot’ Toby Keith aan bod. De productie kreeg als titel “The Bus Songs” en dat is een treffende naam want de meeste songs zijn daar geschreven. Achterin de tourbus, vaak laat in de nacht en met een whisky in de ene hand en de gitaar of pen in de andere.

Twelve tracks of pure road-worthy fun

Zo omschrijft de website van Toby dit album. Een album dat niet ‘airplay’ als grootste doel heeft, maar plezier en lol.

Airplay wordt in Amerika sowieso moeilijk met songtitels als “Wacky Tobaccy”, “Shitty Golfer” en “Weed With Willie”. Wellicht ten overvloede, die laatste Willie is natuurlijk Willie Nelson. 🙂

The Bus Songs - Toby Keith

 1. Shitty Golfer
 2. Wacky Tobaccy
 3. Runnin’ Block
 4. Brand New Bow
 5. Call A Marine
 6. Hell No
 7. The Critic
 8. The Size I Wear
 9. Ballad Of Balad
 10. Rum Is The Reason
 11. Weed With Willie (Live)
 12. Get Out Of My Car (Live)

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty