Albumreleases 8 november 2019

7 november 2019 | Albums | 0 Reacties

Slechts één album in de lijst vandaag, maar wel een album waar heel veel countryfans enorm naar uitkijken. Het is “What You See Is What You Get”, de tweede LP van Luke Combs.

Slim misschien ook wel van de andere artiesten om niet deze dag te kiezen, aangezien vandaag vermoedelijk toch alle aandacht uitgaat naar de opvolger van Luke’s enorm succesvolle debuutalbum “This One’s For You“.

Luke Combs – “What You See Is What You Get”

Luke Combs - What You See Is What You Get

Smaken verschillen, maar de albumhoes van Luke’s nieuwe album komt – kunst of niet – zeker niet in onze Top 5 van albumhoezen 2019. Maar hoe flets en amateuristisch de albumhoes ook overkomt, het gaat natuurlijk om de inhoud.

En dat, zo weten we inmiddels, zit bij Luke Combs wel snor. Hij is immers een ontzettend goede tekstschrijver en hitmaker, maar ook een dijk van een performer.

Hiervan waren vorig jaar veel countryfans getuige, tijdens zijn geweldige optreden in de Melkweg Amsterdam.

De vlag dekt de lading

Maar terug naar het album. De titel is natuurlijk een perfecte omschrijving van de zanger zelf. Geen poespas en geen verontschuldigingen, je krijgt wat je ziet. En met zijn recente succes mag hij zichzelf natuurlijk best een beetje op de borst kloppen.

De 17 songs op “What You See Is What You Get” zijn veelal eerlijk en soms ook erg persoonlijk. Een goed voorbeeld hiervan is die titelsong, waarin Luke het volgende zingt:

I’m a puzzle
I’m a walking contradiction
And far from mint condition
‘Cause there’s pieces I can’t find
Sometimes trouble
A can of cope, a day addiction
With set in stone convictions
And a no bend bottom line

Deel songtekst “What You See Is What You Get” van Luke Combs

Het album bevat twee samenwerkingen en niet met de minste artiesten. Zowel Brooks & Dunn als Eric Church namen samen met Luke een song op. We horen hen op respectievelijk track zes (“1, 2 Many”) en dertien (“Does To Me”).

Business as usual

Het mag dan een nieuw album zijn, voor Luke verandert er niet zo heel veel. Hij gaat door op dezelfde voet, namelijk het afleveren van hits.

Nog voor de release heeft dit album ook al weer een nummer 1 hit voortgebracht: “Beer Never Broke My Heart” voerde al enige tijd de hitlijsten aan. En ook zijn huidige single “Even Though I’m Leaving” heeft zich ondertussen ook al weer opgewerkt naar de Top 5…

Het lijkt dus weer een ontzettend goed album te zijn geworden. We zullen de zanger voorlopig nog wel in de hoogste regionen van de hitlijsten terugvinden. Onze voorspelling: Volgende week drie albums van Luke in de Top 5: deze nieuwe, zijn laatste EP en zijn debuutalbum

Ook in 2020 een Nederlandse show

En natuurlijk krijgen we volgend jaar weer de kans om met Luke Combs mee te zingen, hij is dan immers één van de headliners van de Nederlandse Editie van het Country 2 Country festival.

De andere headliner mag er overigens ook zijn, dat is namelijk niemand minder dan Darius Rucker. Een volledig overzicht van de line-up vind je in onze aankondiging van dit festijn.

Tracklist

1Beer Never Broke My Heart[03:06]
2Refrigerator Door[03:24]
3Even Though I’m Leaving[03:45]
4Lovin’ On You[03:14]
5Moon Over Mexico[03:24]
61, 2 Many(feat. Brooks & Dunn)[03:00]
7Blue Collar Boys[03:39]
8New Every Day[03:19]
9Reasons[03:44]
10Every Little Bit Helps[04:07]
11Dear Today[03:39]
12What You See Is What You Get[02:51]
13Does To Me(feat. Eric Church)[03:43]
14Angels Workin’ Overtime[04:13]
15All Over Again[03:28]
16Nothing Like You[03:16]
17Better Together[03:39]

  Apple Music
  Google Play

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *