De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 8 november 2019

Een rustige releaseweek: slechts één album in de lijst vandaag.

Maar niet getreurd, want het is wel het nieuwe album van dé hitsensatie van de laatste maanden. Het is namelijk “What You See Is What You Get”, de tweede LP van Luke Combs.

Slim misschien ook wel van de andere artiesten om niet deze dag te kiezen, aangezien vandaag vermoedelijk toch alle aandacht uitgaat naar de opvolger van Luke’s enorm succesvolle debuutalbum “This One’s For You“.

Luke Combs – “What You See Is What You Get”

Luke Combs - What You See Is What You Get

Smaken verschillen, maar de albumhoes van Luke’s nieuwe album komt – kunst of niet – zeker niet in onze Top 5 van albumhoezen 2019. Maar hoe flets en amateuristisch de albumhoes ook overkomt, het gaat natuurlijk om de inhoud.

En dat, zo weten we inmiddels, zit bij Luke Combs wel snor. Hij is immers een ontzettend goede tekstschrijver en hitmaker, maar ook een dijk van een performer. Hiervan waren vorig jaar veel countryfans getuige, tijdens zijn geweldige optreden in de Melkweg Amsterdam.

De vlag dekt de lading

Maar terug naar het album. De titel is natuurlijk een perfecte omschrijving van de zanger zelf. Geen poespas en geen verontschuldigingen, je krijgt wat je ziet. En met zijn recente succes mag hij zichzelf natuurlijk best een beetje op de borst kloppen.

De 17 songs op “What You See Is What You Get” zijn veelal eerlijk en soms ook erg persoonlijk. Een goed voorbeeld hiervan is die titelsong, waarin Luke het volgende zingt:

I’m a puzzle
I’m a walking contradiction
And far from mint condition
‘Cause there’s pieces I can’t find
Sometimes trouble
A can of cope, a day addiction
With set in stone convictions
And a no bend bottom line Deel songtekst “What You See Is What You Get” van Luke Combs

Het album bevat twee samenwerkingen en niet met de minste artiesten. Zowel Brooks & Dunn als Eric Church namen samen met Luke een song op. We horen hen op respectievelijk track zes (“1, 2 Many”) en dertien (“Does To Me”).

Business as usual

Het mag dan een nieuw album zijn, voor Luke verandert er niet zo heel veel. Hij gaat door op dezelfde voet, namelijk het afleveren van hits.

Nog voor de release heeft dit album ook al weer een nummer 1 hit voortgebracht: “Beer Never Broke My Heart” voerde al enige tijd de hitlijsten aan. En ook zijn huidige single “Even Though I’m Leaving” heeft zich ondertussen ook al weer opgewerkt naar de Top 5…

Het lijkt dus weer een ontzettend goed album te zijn geworden. We zullen de zanger voorlopig nog wel in de hoogste regionen van de hitlijsten terugvinden. Onze voorspelling: Volgende week drie albums van Luke in de Top 5: deze nieuwe, zijn laatste EP én zijn debuutalbum…

Ook in 2020 een Nederlandse show

En natuurlijk krijgen we volgend jaar weer de kans om met Luke Combs mee te zingen, hij is dan immers één van de headliners van de Nederlandse Editie van het Country 2 Country festival.

De andere headliner mag er overigens ook zijn, dat is namelijk niemand minder dan Darius Rucker. Een volledig overzicht van de line-up vind je in onze aankondiging van dit festijn.

Tracklist

 1. Beer Never Broke My Heart
 2. Refrigerator Door
 3. Even Though I’m Leaving
 4. Lovin’ On You
 5. Moon Over Mexico
 6. 1, 2 Many (feat. Brooks & Dunn)
 7. Blue Collar Boys
 8. New Every Day
 9. Reasons
 10. Every Little Bit Helps
 11. Dear Today
 12. What You See Is What You Get
 13. Does To Me (feat. Eric Church)
 14. Angels Workin’ Overtime
 15. All Over Again
 16. Nothing Like You
 17. Better Together

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty