De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 8 maart 2019

Deze week hebben we genoeg nieuwe muziek om het weekend goed mee door te komen.

Op onze lijst met albumreleases staan deze week de nieuwe studioalbums van Maren Morris en Patty Griffin, en een mooie tribute EP van Jarrod Dickenson.

Maren Morris – “Girl”

Eindelijk is daar het tweede studioalbum van countrysensatie Maren Morris. Haar succesvolle debuutalbum “Hero” (2016) leverde haar met “My Church”, “’80s Mercedes” en “I Could Use A Love Song” grote hits op, iets dat ze met “Girl” wil evenaren. Of overtreffen…

De eerste single, de titeltrack, vinden we op dit moment in zowel de Hot Country Songs als de Country Airplay hitlijst rond de 25e stek terug.

Op het album zingt ze twee nummers met andere countrysterren: Brothers Osborne en Brandi Carlile. Hieronder de albumhoes en volledige tracklist.

Girl - Maren Morris

 1. Girl
 2. The Feels
 3. All My Favorite People (feat. Brothers Osborne)
 4. A Song For Everything
 5. Common (feat. Brandi Carlile)
 6. Flavor
 7. Make Out With Me
 8. Gold Love
 9. Great Ones
 10. RSVP
 11. To Hell & Back
 12. The Bones
 13. Good Woman
 14. Shade

Spotify Apple Music Youtube Music

Jarrod Dickenson – “Under A Texas Sky” (EP)

Van de sympathieke troubadour en wereldreiziger Jarrod Dickenson verschijnt morgen een EP. Het is een tribute aan enkele van zijn grote voorbeelden uit Texas.

De vijf tracks zijn covers van respectievelijk Roy Orbison, Esther Phillips, Willie Nelson & Ray Charles, Doug Sahm en Guy Clark. Op de mooie albumhoes zien we portretten van deze artiesten in de letters van ‘Texas’.

Under A Texas Sky - Jarrod Dickenson

 1. Uptown
 2. Try Me
 3. Seven Spanish Angels
 4. I’m Glad For Your Sake (But Sorry For Mine)
 5. Dublin Blues

Spotify Apple Music Youtube Music

Patty Griffin – “Patty Griffin”

Dit naar haar zelf vernoemde album is al het tiende album van Patty Griffin. Ze nam het meeste werk op in haar eigen studio in Austin (Texas), en brengt het uit onder haar eigen PGM label.

Patty Griffin is een bekende singer/songwriter die met haar albums “Servant Of Love” (2015) en “Downtown Church” (2010) Grammy awards won. Ze maakt een mix van folk, roots en americana. “Patty Griffin” bevat dertien tracks die ze schreef in de jaren dat ze, succesvol, vocht tegen kanker. Een persoonlijk album dus, waarvan de songs een erg grote betekenis voor haar hebben.

De release van het album is tevens de start van een nieuwe tour die ook Europa aandoet. In mei treedt ze op twee locaties in Nederland op.

17 mei 2019 | LantarenVenster, Rotterdam
18 mei 2019 | Het Zonnehuis, Amsterdam

Patty Griffin - Patty Griffin

 1. Mama’s World
 2. River
 3. Where I Come From
 4. Hourglass
 5. Had A Good Reason
 6. Bluebeard
 7. What Now
 8. Luminous Places
 9. Coins
 10. Boys From Tralee
 11. The Wheel
 12. What I Remember
 13. Just The Same

Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty