De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 7 juni 2019

Deze week alleen wat (leuke) 'tussendoortjes.

Het is een rustige week qua albumreleases. Vandaag hebben we maar twee nieuwe releases in ons wekelijkse overzicht, en dan zijn het eigenlijk nog maar ‘tussendoortjes’ ook.

Luke Combs – “The Prequel” (EP)

Het album in kwestie is de EP “The Prequel” van hitmachine Luke Combs. En het woord ‘hitmachine’ verwoordt precies waarom het een ‘tussendoortje’ is.

Door het enorme en voortdurende succes van zijn debuutalbum “This One’s For You“, een album dat al in 2017 verscheen, heeft Luke zich nog niet 100 procent toe kunnen leggen op een nieuwe LP. En waarom zou hij ook. Dat album staat immers al 37 weken op 1 in de Top Country Albums hitlijst van Billboard…

Luke Combs – This One’s For You

Zijn fans zijn desalnietemin hongerig naar nieuw materiaal, ondanks dat ze nog niet per se uitgekeken zijn op zijn debuutalbum. Maar hoewel Luke al wel enkele nieuwe songs geschreven heeft, bevindt hij zich momenteel nog altijd meer op het podium en ‘on the road’ dan in de studio. Een compleet nieuw album zit er op korte termijn dus niet in.

Eén van deze nieuwe songs is “Beer Never Broke My Heart”. Dit is de eerste nieuwe single die niet afkomstig is van zijn debuutalbum en tevens de openingstrack van de EP “The Prequel”. Deze bevat in totaal vijf songs, waaraan Luke allemaal (mee)schreef.

“Beer Never Broke My Heart” vinden we komende week op de vierde plaats terug in de Hot Country Songs hitlijst.

Albumhoes en tracklist

Luke Combs – This One’s For You

 1. Beer Never Broke My Heart
 2. Refrigerator Door
 3. Even Though I’m Leaving
 4. Lovin’ On You
 5. Moon Over Mexico

Spotify Apple Music Youtube Music

Jennifer Nettles – “I Can Do Hard Things” (EP)

Vrij onverwacht en plotseling brengt Jennifer Nettles een collectie songs uit. Samen met Kristian Bush vormt ze ook het duo Sugarland. Het zijn tracks die ze al enkele jaren geleden schreef en al die tijd bewaard en geheim gehouden heeft.

Nu is echter voor haar de tijd gekomen om ze aan het grote publiek voor te stellen. De titeltrack van de EP, “I Can Do Hard Things” is inmiddels te beluisteren, onder andere door hieronder op play te drukken.

Jennifer Nettles - "I Can Do Hard Things"

“I Can Do Hard Things” is een song over hoe vrouwen ook moeilijke dingen kunnen doen en meemaken. In de stemmige zwart-wit videoclip (zie hieronder), laat Jennifer vrouwen aan het woord die iedere dag (moeten) vechten voor iets of die dagelijks moeten omgaan met erg moeilijke, soms hartverscheurende omstandigheden.


De aankondiging van de EP deed Jennifer via social media, hieronder haar bericht op Instagram.

Albumhoes en tracklist

 1. I Can Do Hard Things
 2. Just My Record Player
 3. Take It Off
 4. King Of The City
 5. A Beautiful Life
 6. I Can Do Hard Things (full length version)

I Can Do Hard Things (EP) - Jennifer Nettles

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty