De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 7 februari 2020

Zeven februari, zeven nieuwe albums.

Zeven februari, zeven nieuwe albums. Vorige week was het een flink stuk rustiger, maar ook deze keer stellen we de nieuwe albums één voor één kort aan je voor.

Tenille Townes – “Road To The Lemonade Stand”

Tenille Townes – “Road To The Lemonade Stand”

De 26-jarige talentvolle Canadese Tenille Townes wil met deze EP haar fans voorbereiden op haar officiële debuutalbum dat voor later dit jaar gepland staat.

Op de EP staan zes mooie tracks, waarvan we er natuurlijk al enkele kennen. Onder andere haar huidige single ” Jersey On The Wall (I’m Just Asking)”, maar ook “Somebody’s Daughter” en “White Horse” vinden op de tracklist terug.

Aan vijf van de zes tracks schreef Tenille mee, de zesde is haar versie van “Stupid Boy” (Keith Urban). De productie van de EP was in handen van Jay Joyce, die eerder onder andere ook albums van Eric Church en Little Big Town voor zijn rekening nam.

Later dit jaar, vermoedelijk nog in het voorjaar, verschijnt dan eindelijk haar langverwachte debuutalbum. Die krijgt de titel “The Lemonade Stand” mee, en daarmee is de titel van deze EP meteen verklaard.

I wanted to put out this EP to continue to tell the story of these songs. This EP is for everyone that has been on this road with me so far…the ones who have shared their stories at the shows and in messages and who have given these songs a home. You have shaped me and shaped the meaning of The Lemonade Stand. I’m so excited to walk on this Road to the Lemonade Stand with you. Tenille Townes

In maart kun je tijdens het tweedaagse Country 2 Country festival in Amsterdam van de prachtige, kenmerkende stem van Tenille genieten. Op zondag 8 maart maakt ze namelijk samen met Abby Anderson en Eric Paslay deel uit van de line-up van ‘Introducing Nashville’.

Tracklist

 1. Holding Out For The One
 2. White Horse
 3. Jersey On The Wall (I’m Just Asking)
 4. I Kept The Roses
 5. Somebody’s Daughter
 6. Stupid Boy

Spotify Apple Music Youtube Music

Aubrie Sellers – “Far From Home”

Aubrie Sellers - Far From Home

“Far From Home” is het tweede studioalbum van Aubrie Sellers, de dochter van niemand minder dan Lee Ann Womack.

Het is al weer drie jaar geleden dat Aubrie haar debuut maakte met “New City Blues“, maar eindelijk is er nu dus nieuwe muziek van deze talentvolle zangeres. En haar talenten reiken verder dan de pen en microfoon, ze had ook een groot aandeel in de productie van de LP. Samen met Frank Liddell (Miranda Lambert en Brandi Carlile) is ze verantwoordelijk voor de sound en arrangementen van de songs.

Voorafgaand aan de release kregen we al voorproefjes in de vorm van de singles “Drag You Down,”, “Worried Mind” en “My Love Will Not Change”. Op die laatste kreeg ze medewerking van niemand minder dan Steve Earle!

Tracklist

 1. Far From Home
 2. My Love Will Not Change (feat. Steve Earle)
 3. Lucky Charm
 4. Worries Mind
 5. Drag You Down
 6. Going Places
 7. Glad
 8. Haven’t Even Kissed Me Yet
 9. Troublemaker
 10. Run
 11. Under The Sun
 12. One Town’s Trash

Spotify Apple Music Youtube Music

The Cadillac Three – “Country Fuzz”

The Cadillac Three - Country Fuzz

The Cadillac Three, bestaande uit Jaren Johnston, Kelby Ray en Neil Mason, brengt op 7 februari hun vierde studioalbum uit. De titel is “Country Fuzz”.

Southern Rock in optima forma, de heren borduren met hun nieuwe album voort op de successen van “Legacy” (2017) en hun eerdere albums. Ze voegen op “Country Fuzz” een vleugje meer rock, blues en en zelfs R&B in de mix, maar het resultaat is weer 100% TC3.

We vermoeden dan ook dat met dit album hun fanbase weer verder groeit. Ze hebben er in ieder geval hard aan gewerkt volgens frontman Jaren Johnston.

We’ve spent the last two and a half years working on this album, but our sound even since high school has always been the epitome of Country Fuzz – country, rock and just a little bit of funk. Jaren Johnston

Tracklist

 1. Bar Round Here
 2. The Jam
 3. Hard Out Here For A Country Boy (feat. Chris Janson & Travis Tritt)
 4. Slow Rollin’
 5. All The Makin’s Of A Saturday Night
 6. Crackin’ Cold Ones With The Boys
 7. Labels
 8. Raise Hell
 9. Back Home
 10. Dirt Road Nights
 11. Blue El Camino
 12. Jack Daniels’ Heart
 13. Why Ya Gotta Go Out Like That
 14. Heat
 15. Whiskey And Smoke
 16. Long After Last Call

Spotify Apple Music Youtube Music

The Lone Bellow – “Half Moon Light”

The Lone Bellow - Half Moon Light

Met “Half Moon Light” levert The Lone Bellow wederom een strak staaltje mooie Americana af. Het is hun eerste release sinds “Walk Into A Storm” uit 2017.

Zoals ook op hun eerdere werk worden de mooie harmoniën van bandleden Zach Williams, Kanene Donehey Pipkin en Brian Elmquist ingezet als ‘geheime wapen’, luister bevoorbeeld maar eens goed naar “Wash It Clean”.

Maar ze zingen niet op iedere track samen, de bandleden komen ook uitgebreid solo aan bod. Dit is iets dat hun album afwisselend en interessant houdt, wat nog verder versterkt wordt door de (grote) verscheidenheid aan instrumenten die Zach, Kanene en Brian gebruiken.

Tracklist

 1. Intro
 2. 2I Can Feel You Dancing
 3. 3Good Times
 4. Wonder
 5. Count On Me
 6. Wash It Clean
 7. Enemies
 8. Interlude
 9. Just Enough To Get By
 10. Martingales
 11. Illegal Immigrant
 12. Friends
 13. Dust Settles
 14. August
 15. Finale

Spotify Apple Music Youtube Music

John Moreland – “LP5”

John Moreland - LP5

Inspiratieloos of gewoon doeltreffend, “LP5” is John Moreland’s vijfde LP. En hij staat weer boordevol mooie Americana muziek.

Ook op deze nieuwe release laat John weer horen dat hij een top singer/songwriter is. En daarnaast is hij een artiest die (goede) songteksten belangrijk vindt, en zich niet de les laat lezen over de onderwerpen waarover andere denken dat hij moet zingen.

Ook op dit album zingt hij weer zijn eigen deuntje. Over harde doelen stellen voor jezelf op de openingstrack “Harder Dreams” of dromerig/filosofisch zoals op “A Thought is Just a Passing Train”. Instrumentale songs zijn tegenwoordig een zeldzaamheid op albums, maar John durft het aan om er zelfs twee op zijn album te zetten: “For Ichiro” en “Two Stars”.

“LP5” is geproduceerd door Matt Pence, die onder andere ook albums van ‘zwaargewicht’ Jason Isbell voor zijn rekening nam.

Tracklist

 1. Harder Dreams
 2. A Thought is Just a Passing Train
 3. East October
 4. I’m Learning How to Tell Myself the Truth
 5. Two Stars
 6. Terrestrial
 7. In Times Between
 8. When My Fever Breaks
 9. I Always Let You Burn Me to the Ground
 10. For Ichiro
 11. Let Me Be Understood

Spotify Apple Music Youtube Music

The Steeldrivers – “Bad For You”

The Steeldrivers - Bad For You

Wij denken niet dat “Bad For You” slecht is voor je. Het is het vijfde album van de formatie waar ooit een zekere Chris Stapleton lid van was.

Hun laatste album, “The Muscle Shoals Recordings” (2015), won de Grammy voor beste bluegrass album, maar daarna waren veel critici benieuwd hoe de band om zou gaan met het vertrek van zanger en gitarist Gary Nichols. Maar net als het vertrek van Stapleton, werd ook dit verlies opgevangen.

Kelvin Damrell neemt de plaats van Gary over en laat zich meteen van zijn beste kant zien. Ook “Bad For You” is weer een juweeltje, een absolute aanrader. Voor muziekliefhebbers, en niet alleen voor fans van bluegrass!

Tracklist

 1. Bad For You
 2. The Bartender
 3. 12 O’clock Blues
 4. I Choose You
 5. Falling Man
 6. Forgive
 7. Glad I’m Gone
 8. Innocent Man
 9. Mama Says No
 10. Lonely And Being Alone
 11. When A Heart Breaks

Spotify Apple Music Youtube Music

William Prince – “Reliever”

William Prince - Reliever

In 2017 won de Canadees William Prince met zijn debuutalbum de JUNO award voor ‘Contemporary Roots Album of the Year’. “Reliever” is zijn tweede studioalbum.

Tracklist

 1. The Spark
 2. Wasted
 3. Reliever
 4. Always Have What We Had
 5. Old Souls
 6. That’s All I’ll Ever Become
 7. Leave It By The Sea
 8. Lighthouse
 9. The Gun
 10. Heaven And Hell
 11. Great Wide Open

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty