Morgen is het dan eindelijk zo ver, dan verschijnt het nieuwe album van Eric Church. Maar het is niet de enige release, ook JP Harris komt na vier jaar weer met een nieuw album. Hieronder de details en links naar Spotify, iTunes en Google Play.

Eric Church – “Desperate Man”

Hoe succesvol een album ook is, er komt altijd een moment om weer een nieuw album uit te brengen. De druk is daarbij extra groot, de artiest – en ook het platenlabel – wil het behaalde succes natuurlijk overtreffen.

Morgen is het voor Eric de dag van de waarheid: na drie jaar verschijnt de opvolger van “Mr. Misunderstood“.

Eric Church
Eric Church

Desperate Man” is de titel en Eric heeft elf nieuwe, afwisselende tracks voor ons op het album gezet. En, net als bij de release van “Mr. Misunderstood”, krijgen de Amerikaanse leden van de “Church ChoirDe fanclub van Eric Church“, het album weer netjes thuisgestuurd. Een mooie service van ‘The Chief’.

Enkele tracks op het album weerspiegelen de moeilijke periodes die Eric sinds de release van zijn vorige album heeft gekend. Recentelijk overleed zijn jongere broer, hij speelde op het Route 91 Harvest Festival in Las Vegas en zelf kwam hij in juni 2017 ook al dicht bij de dood.

Dit alles zorgde ervoor dat dit album in het begin moeizaam tot stand kwam. De inspiratie voor de songs kwam dit keer zeker niet vanzelf, maar muziek is nu eenmaal een ‘healer’ en dus veranderde dit gaandeweg. De gekozen tracks mogen er zijn, ondanks dat (of misschien wel juist doordat) enkele ervan pas in de studio zijn ontstaan en uitgewerkt.

De plannen voor een nieuwe tour zijn ook rond, in ieder geval voor het deel op Noord-Amerikaans grondgebied. In 2019 treedt Eric daar op in achttien steden, waar hij telkens twee shows geeft. Ook ‘Music City‘ wordt natuurlijk niet vergeten. Op 25 mei wordt het imposante Nissan Stadium aan de oever van de Cumberland River ‘omgetoverd tot een kerk’.

tracklist
Desperate Man - Eric Church
klik om de albumhoes te vergroten

Desperate Man

Eric Church

1
The Snake
04:00
2
Hanging Around
02:29
3
Heart Like A Wheel
03:15
4
Some Of It
03:15
5
Monsters
03:20
6
Hippie Radio
02:54
7
Higher Wire
02:43
8
Desperate Man
03:28
9
Solid
04:18
10
Jukebox And A Bar
03:12
11
Drowning Man
03:47

  iTunes
  Google Play

JP Harris – “Sometimes Dogs Bark At Nothing”

Ook deze release is een langverwachtte. De fans van JP Harris hebben vier jaar op een nieuw album moeten wachten. “Sometimes Dogs Bark At Nothing” is de opvolger van “Home Is Where The Hurt Is” en komt morgen uit. De productie van dit album was in handen van Morgan Jahning van Old Crow Medicine Show.

JP Harris - Q-Factory - 03 aug 2017
JP Harris – Q-Factory – 03 aug 2017

De albumtitel doet ons een beetje aan de zanger zelf denken. Met zijn volle baard en tatoeages ziet hij er misschien woest en intimiderend uit, maar wanneer je hem ontmoet blijkt het een alleraardigst, vrolijk en vriendelijk heerschap te zijn.

Zijn shows zijn dat ook, vrolijk en vriendelijk, waarbij hij met zijn muziek mooie verhalen vertelt. Onze kennismaking met zijn muziek was bij het concert in Q-Factory Amsterdam vorig jaar, en we waren meteen fan!

JP Harris’s muziek is een mix van klassieke, traditionele country, met een unieke dansbare honky tonk feel waarbij hij veelvuldig gebruik maakt van pedal steel en scheurende Telecasters.

Vergeet niet zijn albums te beluisteren via de links onderaan, grote kans dat zijn muziek ‘je grijpt’.

En dat is alleen maar goed, want op onderstaande data kun je live van zijn muziek genieten. Hij komt namelijk in november weer naar Nederland voor enkele optredens.
02 nov. 2018 | Café Wilhelmina, Eindhoven
Nederland
03 nov. 2018 | Q-Factory, Amsterdam
Nederland
04 nov. 2018 | Mezz (Onderdeel van het Rootzz 2018 festival), Breda
Nederland

tracklist
Sometimes Dogs Bark At Nothing - JP Harris
klik om de albumhoes te vergroten

Sometimes Dogs Bark At Nothing

JP Harris

1
JP’s Florida Blues #1
03:06
2
Lady In The Spotlight
02:55
3
When I Quit Drinking
03:57
4
Long Ways Back
02:53
5
Sometimes Dogs Bark At Nothing
02:27
6
Hard Road
03:16
7
I Only Drink Alone
02:31
8
Runaway
03:29
9
Miss Jeanne-Marie
03:31
10
Jimmy’s Dead And Gone
02:27

  iTunes
  Google Play