Albumreleases 5 oktober 2018

Nieuwe muziek van Eric Church en JP Harris. Iets om naar uit te kijken.

Morgen is het dan eindelijk zo ver, dan verschijnt het nieuwe album van Eric Church. Maar het is niet de enige release, ook JP Harris komt na vier jaar weer met een nieuw album. Hieronder de details en links naar Spotify, iTunes en Google Play.

Eric Church – “Desperate Man”

Hoe succesvol een album ook is, er komt altijd een moment om weer een nieuw album uit te brengen. De druk is daarbij extra groot, de artiest – en ook het platenlabel – wil het behaalde succes natuurlijk overtreffen.

Morgen is het voor Eric de dag van de waarheid: na drie jaar verschijnt de opvolger van “Mr. Misunderstood“.

Eric Church

“Desperate Man” is de titel en Eric heeft elf nieuwe, afwisselende tracks voor ons op het album gezet. En, net als bij de release van “Mr. Misunderstood”, krijgen de Amerikaanse leden van de 'Church Choir' - de fanclub van Eric Church - het album weer netjes thuisgestuurd. Een mooie service van ‘The Chief’.

Enkele tracks op het album weerspiegelen de moeilijke periodes die Eric sinds de release van zijn vorige album heeft gekend. Recentelijk overleed zijn jongere broer, hij speelde op het Route 91 Harvest Festival in Las Vegas en zelf kwam hij in juni 2017 ook al dicht bij de dood.

Dit alles zorgde ervoor dat dit album in het begin moeizaam tot stand kwam. De inspiratie voor de songs kwam dit keer zeker niet vanzelf, maar muziek is nu eenmaal een ‘healer’ en dus veranderde dit gaandeweg. De gekozen tracks mogen er zijn, ondanks dat (of misschien wel juist doordat) enkele ervan pas in de studio zijn ontstaan en uitgewerkt.

De plannen voor een nieuwe tour zijn ook rond, in ieder geval voor het deel op Noord-Amerikaans grondgebied. In 2019 treedt Eric daar op in achttien steden, waar hij telkens twee shows geeft. Ook ‘Music City‘ wordt natuurlijk niet vergeten. Op 25 mei wordt het imposante Nissan Stadium aan de oever van de Cumberland River ‘omgetoverd tot een kerk’.

Albumhoes en tracklist

Desperate Man - Eric Church

 1. The Snake
 2. Hanging Around
 3. Heart Like A Wheel
 4. Some Of It
 5. Monsters
 6. Hippie Radio
 7. Higher Wire
 8. Desperate Man
 9. Solid
 10. Jukebox And A Bar
 11. Drowning Man

Spotify Apple Music

JP Harris – “Sometimes Dogs Bark At Nothing”

Ook deze release is een langverwachtte. De fans van JP Harris hebben vier jaar op een nieuw album moeten wachten. “Sometimes Dogs Bark At Nothing” is de opvolger van “Home Is Where The Hurt Is” en komt morgen uit. De productie van dit album was in handen van Morgan Jahning van Old Crow Medicine Show.

JP Harris - Q-Factory - 03 aug 2017

De albumtitel doet ons een beetje aan de zanger zelf denken. Met zijn volle baard en tatoeages ziet hij er misschien woest en intimiderend uit, maar wanneer je hem ontmoet blijkt het een alleraardigst, vrolijk en vriendelijk heerschap te zijn.

Zijn shows zijn dat ook, vrolijk en vriendelijk, waarbij hij met zijn muziek mooie verhalen vertelt. Onze kennismaking met zijn muziek was bij het concert in Q-Factory Amsterdam vorig jaar, en we waren meteen fan!

JP Harris’s muziek is een mix van klassieke, traditionele country, met een unieke dansbare honky tonk feel waarbij hij veelvuldig gebruik maakt van pedal steel en scheurende Telecasters.

Vergeet niet zijn albums te beluisteren via de links onderaan, grote kans dat zijn muziek ‘je grijpt’.

En dat is alleen maar goed, want op onderstaande data kun je live van zijn muziek genieten. Hij komt namelijk in november weer naar Nederland voor enkele optredens.

Datum Locatie
2 nov. 2018 Café Wilhelmina, Eindhoven
3 nov. 2018 Q-Factory, Amsterdam
4 nov. 2018 Mezz, Breda1

1 Onderdeel van het Rootzz 2018 Festival

Albumhoes en tracklist

Sometimes Dogs Bark At Nothing - JP Harris

 1. JP’s Florida Blues #1
 2. Lady In The Spotlight
 3. When I Quit Drinking
 4. Long Ways Back
 5. Sometimes Dogs Bark At Nothing
 6. Hard Road
 7. I Only Drink Alone
 8. Runaway
 9. Miss Jeanne-Marie
 10. Jimmy’s Dead And Gone

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty