Vandaag hebben we vier nieuwe releases voor je. Van oude rotten die hun systeem herstarten met wat nieuwe olie, een country-icoon die haar reeds imposante oeuvre met nog een album vergroot en van een paar ‘jonge honden’. Een mooie lijst.

Brooks & Dunn – “Reboot”

‘Old meets new’, of ‘de wedergeboorte’ van het meest beroemde countryduo uit de geschiedenis? Feit is dat dit album een verzameling oude klassiekers van het Brooks & Dunn bevat, maar dan in samenwerking met de huidige generatie countrysterren.

Brooks & Dunn - logo

Een update

De titel “Reboot” is dus goed gekozen. Het systeem krijgt, als na een softwareupdate, een ‘reboot’. En een goede ook, zoveel was al duidelijk na de eerste tracks die Ronnie en Kix recentelijk vrijgaven.

“Brand New Man” bijvoorbeeld krijgt met Luke Combs toch nog een extra ruw randje, “My Next Broken Heart” verhuist met Jon Pardi van een oude, rokerige bar naar een grote, trendy honky tonk bar en “Ain’t Nothing ‘Bout You’ krijgt door Brett Young een dun laagje ‘soul’.

Toegevoegde waarde

Kortom, voor de vele Brooks & Dunn fans is dit een album dat aan hun collectie zeker wat toevoegt. Niet alleen vormt het een mooie brug tussen de verschillende decennia, het geeft de klassiekers ook een tweede leven. Een aanrader dus!

tracklist
Reboot - Brooks & Dunn
klik om de albumhoes te vergroten

Reboot

Brooks & Dunn

1
Brand New ManLuke Combs
03:11
2
Ain’t Nothing ‘Bout YouBrett Young
04:01
3
My Next Broken HeartJon Pardi
03:07
4
Neon MoonKacey Musgraves
04:38
5
Lost And FoundTyler Booth
03:55
6
Hard Workin’ ManBrothers Osborne
03:58
7
You’re Gonna Miss Me When I’m GoneAshley McBryde
04:18
8
My MariaThomas Rhett
03:29
9
Red Dirt RoadCody Johnson
03:57
10
Boot Scootin’ BoogieMidland
03:23
11
Mama Don’t Get Dressed Up For NothingLANco
04:12
12
BelieveKane Brown
05:11

Missing hit

Ter afsluiting, en met een schuin ook naar de volgende release hieronder, willen we toch opmerken dat het jammer is dat de hit “If You See Him/If You See Her” niet een remake heeft gekregen. Het lijkt ons een schitterende track voor een samenwerking met bijvoorbeeld Tenille Townes, het aanstormend talent dat we in onze meest recente Spotlight aan je voorgesteld hebben.

  iTunes
  Google Play

Reba McEntire – “Stronger Than The Truth”

Reba McEntire
Reba McEntire

Het kan geen toeval zijn dat het nieuwe album van Reba McEntire op dezelfde dag uitkomt als dat van Brooks & Dunn. In de voorbije decennia trokken ze zo vaak samen op, dat je haast het vermoeden krijgt dat ze hier ook elkaars hand vast willen houden.

Reba zelf noemt “Stronger Than The Truth” haar meest traditionele countryalbum sinds lange tijd, met vleugjes Western Swing en Honky Tonk. Maar, geheel in lijn met ‘traditie’, staan er natuurlijk ook enkele mooie ballads op over breakups en liefde.

Het album is geproduceerd door de gerenomeerde producer/songwriter Buddy Cannon, die eerder ook verantwoordelijk was voor albums van onder andere Willie Nelson, Merle Haggard, Kenny Chesney en George Jones.

tracklist
Stronger That The Truth - Reba McEntire
klik om de albumhoes te vergroten

Stronger That The Truth

Reba McEntire

1
Swing All Night Long With You
04:42
2
Stronger That The Truth
04:10
3
Storm In A Shot Glass
03:02
4
Tammy Wynette Kind Of Pain
03:58
5
Cactus In A Coffee Can
04:27
6
Your Heart
03:57
7
The Clown
05:07
8
No U In Oklahoma
03:08
9
The Bar’s Getting Lower
03:27
10
In His Mind
03:33
11
Freedom
03:50
12
You Never Gave Up On Me
03:59

  iTunes
  Google Play

Molly Tuttle – “When You’re Ready”

Hoewel de meeste Nederlandse en Belgische countryfans Molly Tuttle nog niet zullen kennen, heeft ze een een indrukwekkende stamboom. Haar vader was een alom gerespecteerde bluegrass multi-instrumentalist en leider van de band ‘the Tuttles’. En Molly heeft de muzikaliteit van haar vader overgenomen, daarover bestaat geen twijfel.

Bandlid

Ze begon in de band van haar vader, maar begon al snel voor zichzelf en groeide uit tot een van dé ontdekkingen van de akoestische, singer/songwriter scene.

Rond 2014 was ze een tijdje lid van de vrouwelijke bluegrass groep The Goodbye Girls, die een mix van bluegrass, jazz en folk brachten. Daarnaast speelt ze ook in de First Ladies Of Bluegrass.

Solo

In 2017 verscheen haar eerste soloalbum, de EP “Rise”. Deze werd gefinancierd door middel van een crowdfunding actie. Nu is het tijd voor haar officiële solodebuut met “When You’re Ready”.

Op dit album staan elf nieuwe songs, waarvan het publiek er tot nu toe drie kon beluisteren. Via Spotify en andere aanbieders zijn “Take The Journey”, “Million Miles” en “Messed With My Mind” al gereleased.

Molly Tuttle - When You're Ready
Molly Tuttle – “When You’re Ready”

Aanrader voor rustig avondje

Het is een heerlijk album vol met ‘luchtige’ tracks, waarop ze bluegrass, americana en country combineert. Een mooie album voor een heerlijk rustig muziekavondje.

  iTunes
  Google Play

The Infamous Stringdusters – “Rise Sun”

“Rise Sun” is het negende studioalbum van The Infamoous Stringsdusters, een vijftal dat wat complexe, maar zeer herkenbare progressieve bluegrass en akoestische muziek maakt.

De groep, die bestaat uit Andy Hall, Chris Pandolfi, Jeremy Garrett, Travis Book en Andy Falco, won in de afgelopen jaren al drie awards bij de International Bluegrass Music Association Awards.

The Infamous Stringdusters - Rise Sun
The Infamous Stringdusters – “Rise Sun”

  iTunes
  Google Play