Ook op deze eerste vrijdag van mei verschijnen weer enkele nieuwe albums. Deze week kunnen we genieten van vijf nieuwe tracks van Drake White en er verschijnt een nieuw studioalbum van Parker Millsap. De EP van Drake geeft ons een voorproefje van zijn volgende studioalbum, Parker presenteert een album waarop hij een beetje ‘out of the box’ musiceert.

Drake White – “Pieces” (EP)

Zijn debuutalbum “Spark” is al weer bijna twee jaar uit en dus wordt het tijd voor een opvolger. Tussen de vele optredens in Amerika, Canada en gelukkig ook Europa door, heeft Drake White niet stilgezeten. Hij heeft ondertussen genoeg materiaal voor een nieuw album verzameld en werkt op dit moment hard aan dat project.

De releasedatum en titel van het nieuwe album zijn nog niet bekendgemaakt, maar Drake wil zijn fans iets geven om deze wachtperiode dragelijk te maken. Vandaag verschijnt daarom de “Pieces” EP, met daarop een vijftal tracks.

Twee van de vijf tracks zijn mede door Drake geschreven, bij de andere tracks zien we grote namen als Josh Osborne, Brent Cobb en busbee staan.

tracklist
Pieces - Drake White
klik om de albumhoes te vergroten

Pieces

Drake White

1
Girl In Pieces
00:00
2
Grandpa’s Farm
00:00
3
Happy Place
00:00
4
Nothing Good Happens After Midnight
00:00
5
The Best Is Yet To Come
00:00

  Spotify
  iTunes
  Google Play

Parker Millsap – “Other Arrangements”

Met “Other Arrangements” verlegd Parker Millsap enigszins zijn koers. Van serieus en verhalend naar ‘having a good time’ en ‘showcasing’. Op dit nieuwe album geeft hij zijn artistieke talent (nog) meer ruimte en komt met nieuwe, verrassende muziek.

Op het album horen we niet alleen popinvloeden, maar ook vleugjes van soul, rock en soms zelf wat jazz. Op diverse nummers speelt Parker op een net wat andere manier gitaar dan dat we van hem gewend zijn. En ook zijn band blijkt andere muziekstijlen te beheersen, een goed voorbeeld is bijvoorbeeld “Tell Me” dat duidelijk een soulvibe heeft.

Een verrassend album dus, dat zeker de moeite waard is om te beluisteren. Volg de links onder de tracklist om het te streamen of downloaden.

tracklist
Other Arrangements - Parker Millsap
klik om de albumhoes te vergroten

Other Arrangements

Parker Millsap

1
Fine Line
02:39
2
Your Water
02:12
3
Singing To Me
03:03
4
Other Arrangements
03:42
5
Let A Little Light In
02:38
6
Tell Me
03:24
7
Gotta Get To You
02:02
8
Good Night
03:15
9
Coming On
02:42
10
Some People
02:30
11
She
02:50
12
Come Back When You Can’t Stay
03:01

  Spotify
  iTunes
  Google Play