Op de laatste dag van mei zien twee nieuwe countryalbums het levenslicht. Naast het nieuwe album van de hitmachine Thomas Rhett, is er ook nog een release van Doug Seegers die zijn verhaal kwijt wil.

Thomas Rhett – “Center Point Road”

Het nieuwe album van Thomas, zijn vierde studioalbum, is vernoemd naar een straat in de stad waar hij opgroeide. Center Point Road is de plaats waar Thomas zijn eerste kus kreeg (of gaf), waar hij leerde hoe een break-up voelt en waar hij zijn eerste football wedstrijd bezocht. Kortom, een plaats waar hij veel tijd doorbracht en leerde over succes en falen.

Thomas Rhett
Thomas Rhett

Ondertussen is hij echter zo overtuigd van zijn succes en kunnen, dat hij bij alle zestien songs van “Center Point Road” als songwriter vermeld staat en ook een groot deel van de productie van het album voor zijn rekening nam.

Andere namen die songwriting credits krijgen zijn Josh Osborne, Shane McAnally, Ashley Gorley, zijn vader Rhett Akins, Luke Laird en Jesse Frasure. Stuk voor stuk grote namen in Nashville.

I really feel like that road shaped who I am today, and it felt fitting because the record, for the most part, is pretty nostalgic. Songs like “Almost”, “That Old Truck” and especially “Center Point Road” really describe who I was as a kid and teenager, and who I've become as an adult.

Thomas Rhett

Op de tracklist zien we ook samenwerkingen terug met Jon Pardi, Little Big Town en Kelsea Ballerini.

tracklist
Center Point Road - Thomas Rhett
klik om de albumhoes te vergroten

Center Point Road

Thomas Rhett

1
Up
03:27
2
Don’t Threaten Me With A Good TimeLittle Big Town
03:36
3
Blessed
03:34
4
Look What God Gave Her
02:49
5
Center Point RoadKelsea Ballerini
03:27
6
That Old Truck
03:32
7
VHS
03:16
8
Notice
03:43
9
Sand
02:43
10
Beer Can’t FixJon Pardi
03:30
11
Things You Do For Love
03:27
12
Remember You Young
03:27
13
Don’t Stop Drivin’
30:03
14
Barefoot
03:00
15
Dream You Never Had
03:22
16
Almost
03:12

  iTunes
  Google Play

Doug Seegers – “A Story I Got To Tell”

“A Story I Got To Tell” is wel een toepasselijke titel voor een Doug Seegers album. Geboren in Long Island (New York), groeide hij op in een gebroken gezin met de LP’s die zijn vader achterliet als grootste vriend. Met name de gitaar en stem van Hank Williams waren zijn redding, én toekomst. Daardoor kreeg hij een levensdoel en dat was muziek maken.

Zijn weg naar Nashville leidt hem langs vele dive barsKleine bars waar artiesten optreden voor geld uit de tip-jar. Hoe beter ze spelen, hoe meer geld ze van het publiek krijgen. en een rehabcentrum om zijn drug- en alcoholverslaving te bevechten. Met succes, maar het brengt hem ook aan de rand van de afgrond.

Doug Seegers
Doug Seegers

In 2013, hij is dan afgekickt maar ook blut, speelt hij voor kleding, eten en snaren. Een tv-ploeg uit Zweden maakt een docu in Nashville over aan lager wal geraakte wanna-be muzikanten. Ze halen Seegers over mee te werken en een jaar later treedt hij op in een Zweeds tv-programma. De volgende dag staat hij aan de top in de iTunes hitlijst in Zweden, en het is de start van zijn felbegeerde muziekcarrière.

Op dit nieuwe album krijgen we weer een overheerlijke mix van country, bluesrock en soul voorgeschoteld, her en der voorzien van een vleugje gospel. Zeker een album waarvoor je even tijd moet vrijmaken. Het is een luistersessie meer dan waard.

tracklist
A Story I Got To Tell - Doug Seegers
klik om de albumhoes te vergroten

A Story I Got To Tell

Doug Seegers

1
White Line
04:05
2
Give It Away
03:59
3
Demon Seed
05:01
4
Six Feet Under
04:36
5
Angel From A Broken Home
03:13
6
Out On The Street
03:53
7
My Little Falling Star
04:35
8
Poor Side Of Town
05:03
9
Rockabilly Bug
03:34
10
Can’t Keep Running (Back To You)
03:53
11
Life Is A Mystery
03:59

  iTunes
  Google Play

  Overzicht aanstaande albumreleases