De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 31 mei 2019

Op de laatste dag van mei zien twee nieuwe countryalbums het levenslicht.

Naast "Center Point Road", het nieuwe album van de hitmachine Thomas Rhett, is er ook nog een release van Doug Seegers die zijn verhaal kwijt wil.

Thomas Rhett – “Center Point Road”

Het nieuwe album van Thomas, zijn vierde studioalbum, is vernoemd naar een straat in de stad waar hij opgroeide. Center Point Road is de plaats waar Thomas zijn eerste kus kreeg (of gaf), waar hij leerde hoe een break-up voelt en waar hij zijn eerste football wedstrijd bezocht. Kortom, een plaats waar hij veel tijd doorbracht en leerde over succes en falen.

Thomas Rhett

Ondertussen is hij echter zo overtuigd van zijn succes en kunnen, dat hij bij alle zestien songs van “Center Point Road” als songwriter vermeld staat en ook een groot deel van de productie van het album voor zijn rekening nam.

Andere namen die songwriting credits krijgen zijn Josh Osborne, Shane McAnally, Ashley Gorley, zijn vader Rhett Akins, Luke Laird en Jesse Frasure. Stuk voor stuk grote namen in Nashville.

I really feel like that road shaped who I am today, and it felt fitting because the record, for the most part, is pretty nostalgic. Songs like “Almost”, “That Old Truck” and especially “Center Point Road” really describe who I was as a kid and teenager, and who I’ve become as an adult.
Thomas Rhett

Albumhoes en tracklist

Op de tracklist zien we ook samenwerkingen terug met Jon Pardi, Little Big Town en Kelsea Ballerini.

Center Point Road - Thomas Rhett

 1. Up
 2. Don’t Threaten Me With A Good Time (feat. Little Big Town)
 3. Blessed
 4. Look What God Gave Her
 5. Center Point Road (feat. Kelsea Ballerini)
 6. That Old Truck
 7. VHS
 8. Notice
 9. Sand
 10. Beer Can’t Fix (feat. Jon Pardi)
 11. Things You Do For Love
 12. Remember You Young
 13. Don’t Stop Drivin’
 14. Barefoot
 15. Dream You Never Had
 16. Almost

Spotify Apple Music Youtube Music

Doug Seegers – “A Story I Got To Tell”

“A Story I Got To Tell” is wel een toepasselijke titel voor een Doug Seegers album. Geboren in Long Island (New York), groeide hij op in een gebroken gezin met de LP’s die zijn vader achterliet als grootste vriend. Met name de gitaar en stem van Hank Williams waren zijn redding, én toekomst. Daardoor kreeg hij een levensdoel en dat was muziek maken.

Zijn weg naar Nashville leidt hem langs vele dive bars en een rehabcentrum om zijn drug- en alcoholverslaving te bevechten. Met succes, maar het brengt hem ook aan de rand van de afgrond.

Doug Seegers

In 2013, hij is dan afgekickt maar ook blut, speelt hij voor kleding, eten en snaren. Een tv-ploeg uit Zweden maakt een docu in Nashville over aan lager wal geraakte wanna-be muzikanten. Ze halen Seegers over mee te werken en een jaar later treedt hij op in een Zweeds tv-programma.

De volgende dag staat hij aan de top in de iTunes hitlijst in Zweden, en het is de start van zijn felbegeerde muziekcarrière.

Op dit nieuwe album krijgen we weer een overheerlijke mix van country, bluesrock en soul voorgeschoteld, her en der voorzien van een vleugje gospel. Zeker een album waarvoor je even tijd moet vrijmaken. Het is een luistersessie meer dan waard.

Albumhoes en tracklist

A Story I Got To Tell - Doug Seegers

 1. White Line
 2. Give It Away
 3. Demon Seed
 4. Six Feet Under
 5. Angel From A Broken Home
 6. Out On The Street
 7. My Little Falling Star
 8. Poor Side Of Town
 9. Rockabilly Bug
 10. Can’t Keep Running (Back To You)
 11. Life Is A Mystery

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty