De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 31 januari 2020

De laatste week van januari is erg rustig voor wat betreft albumreleases.

Alleen de Drive-By Truckers vonden de laatste dag van de eerste maand een geschikte dag voor een nieuwe release. Zij brengen “The Unraveling” uit en weten daarmee alle ogen op hen gericht…

Drive-By Truckers – “The Unraveling”

Drive-By Truckers - The Unraveling

Al zo’n twee decennia spelen de heren van de Drive-By Truckers een belangrijke rol in het Southern Rock genre. Countryrock maar ook mooie ballads, banjo en (slide)guitar. “The Unraveling” is hun twaalfde studioalbum.

Fans moesten ruim drie jaar wachten op een vervolg van “American Band” uit 2016. De stevige songs van dit gezelschap verhalen veelal van serieuze zaken. Over drugs, rock & roll, drank, vrouwen en verkeerde keuzes die iedereen in zijn/haar leven maakt.

Maar voor dit album kwam de inspiratie vooral voort uit frustratie over de – in hun ogen – desastreuze politieke situatie van de Verenigde Staten, waar in 2016 Donald Trump Hillary Clinton versloeg in de presidentsverkiezingen.

De woorden muziek en politiek rijmen dan wel, maar feiten en de realiteit worden hier af en toe flink geweld aangedaan. Muzikaal gezien is het zeker weer een juweeltje, laten we het daar maar op houden.

Tracklist

  1. Rosemary With A Bible And A Gun
  2. Armageddon’s Back In Town
  3. Slow Ride Argument
  4. Thoughts And Prayers
  5. 21st Century USA
  6. Heroin Again
  7. Babies In Cages
  8. Grievance Merchants
  9. Awaiting Resurrection

Drive-By Truckers live

Op maandag 1 juni 2020 (tweede Pinksterdag) staan de Drive-By Truckers op het podium van het ‘Ribs & Blues Festival‘ in Raalte (Overijssel). Dit evenement is gratis toegankelijk.

Op zondag 7 juni treden ze vervolgens nog een keer op in Nederland. Dan is Paradiso de locatie en fungeert Jerry Joseph als support-act. Voor dit concert is de ledenprijs 28 euro.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty