De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 30 november 2018

Slechts één album op de lijst deze week, maar wel één met een verhaal...

Deze week hebben we slechts één nieuwe release in ons overzicht, maar het is een album met een verhaal. En een staartje, want de artiest heeft nog meer voor ons in petto…

Tucker Beathard – Nobody’s Everything

Tucker Beathard - Dear Someone

Het album van deze week is “Nobody’s Everything” van Tucker Beathard. Het is zijn officiële full-length debuutalbum, want het eerder geplande “Dear Someone” (zie afbeelding rechts) werd kort voor de geplande releasedatum ingetrokken door zijn toenmalige label.

Vrijheid

In 2016 verschijnt zijn debuutsingle “Rock On”, en de toekomst lijkt zonnig voor Tucker. Mede door de steun van zijn toenmalige platenlabel Dot Records reikt de song tot de tweede stek in de ‘Country Airplay’ hitlijst van Billboard. Met de gustige wind van die single nog in de zeilen wordt haast gemaakt met zijn debuutalbum, die de titel “Dear Someone” meekrijgt.

Tucker’s tweede single, “Momma And Jesus” flopt echter en de spanningen tussen artiest en label lopen op. Dit heeft zeker weerslag op de creativiteit van Tucker en de muziek voor het album leidt eronder. De release van “Dear Someone” wordt uitgesteld en uiteindelijk afgeblazen.

Beide partijen verliezen het vertrouwen in elkaar, maar toch moet er nog een juridische procedure aan te pas komen om ze van elkaar los te weken.

Mother Tucker

Na de scheiding van Dot Records gaat Tucker met hernieuwde energie aan het werk. Hij wil een goed debuutalbum afleveren, en tegelijkertijd een herhaling van het debacle vermijden. Daarom verschijnt “Nobody’s Everything” morgen op zijn eigen label Mother Tucker.

En het is niet het enige aspect dat hij in eigen hand houdt. Ook schreef hij mee aan alle songs, speelde hij de partijen in voor drums en gitaar en is hij samen met Ryan Tyndall en Jordan Rigby verantwoordelijk voor de productie ervan.

This whole album is a product of the three of us feeling like we had something to prove. We went down into a basement homemade studio and did it for the right reasons: to have fun and make music we believed in. Tucker Beathard

Vervolg

En het album krijgt een staartje, een tweede deel. Net als Chris Stapleton met zijn “From A Room’ albums, brengt Tucker volgend jaar een tweede deel uit. De releasedatum van dat deel is vooralsnog onbekend.

Leave Me Alone

In aanloop naar de release verscheen op 26 november de videoclip van “Leave Me Alone”, track twee van het album. Hieronder die clip.


Albumhoes en tracklist

Nobody's Everything - Tucker Beathard

  1. Ride On
  2. Leave Me Alone
  3. Somethin’ To Say
  4. Picture To Prove It
  5. Brother
  6. Fight Like Hell
  7. Hate It
  8. This Life
  9. How Gone Will I Go

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty