De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 29 september 2017

Een mooie oogst deze week, daarom snel door naar de details.

Het is weer vrijdag, albumreleasedag! Vandaag nieuwe albums van een ‘best selling artist’ uit de jaren ’90 en een heel mooi nieuw americana-album van één van onze favorieten. En dan ook nog eens album nummer drie van Chase Rice.

Shania Twain – Shania Now

Mevrouw Twain. Een introductie behoeft ze vermoedelijk niet. Ze scoorde talloze hits en behoort tot de best verkopende artiesten uit de jaren ’90. Na haar album “Up” uit 2002 brak een rustige periode aan waarin ze geen nieuwe muziek uitbracht. Haar vele fans moesten het doen met een “Greatest Hits” en een livealbum.

De roep om nieuwe nummers werd steeds groter, niet in de laatste plaats door de geruchten die Shania vaak zelf de wereld in hielp. Evenzoveel keer werden fans dan weer teleurgesteld. Helemaal bont maakte ze het enkele maanden geleden, toen ze te gast was in de ‘Late Late Show’. Een grote rel was het gevolg.

Maar in juni en juli kwam er concrete informatie naar buiten. Eerst verscheen de albumhoes, niet veel later gevolgd door de tracklist. En vanaf vandaag is het album dus fysiek te koop en in zijn geheel te beluisteren via diverse aanbieders. Zie hiervoor de links hieronder, veel luisterplezier.

Now - Shania Twain

 1. Swingin’ With My Eyes Closed
 2. Home Now
 3. Light Of My Life
 4. Poor Me
 5. Who’s Gonna Be Your Girl
 6. More Fun
 7. I’m Alright
 8. Roll Me On The River
 9. We Got Something They Don’t
 10. You Can’t Buy Love
 11. Life’s About To Get Good
 12. Soldier

Spotify Apple Music

Jarrod Dickenson – Ready The Horses

Jarrod Dickenson omschrijft zichzelf op zijn twitteraccount als een “Texas born, highway-based storyteller”. En dat is 100 procent accuraat.

Jarrod Dickenson

Jarrod heeft door zijn mooie, eerlijke en aansprekende songs in Amerika, maar ook in Europa, een grote fanbase verworven en is dus vaak onderweg. Zijn woning in New York ziet hij dan ook zelden.

Op 8 oktober aanstaande treedt hij ’s middags op in Paradiso Amsterdam. Een concert dat je eigenlijk niet mag missen en dat je prima kunt combineren met het optreden van Drake White’s avonds in de Melkweg.

Vandaag verschijnt zijn tweede studioalbum “Ready The Horses”, waarop ook het mooi “California” staat. Deze track was begin augustus onze Zondag Flix. Heel veel plezier met luisteren, en we zien je op 8 oktober!

Ready The Horses - Jarrod Dickenson

 1. Faint Of Heart
 2. Take It From Me
 3. Your Heart Belongs To Me
 4. Way Past Midnight
 5. In The Meantime
 6. California
 7. Gold Rush
 8. A Cowboy & The Moon
 9. Nothing More
 10. I Won’t Quit

Spotify Apple Music

Chase Rice – Lambs & Lions

Bij de aankondiging van dit nieuwe album gaf Chase Rice zelf aan niet heel erg tevreden te zijn met zijn vorige album. “I didn’t have a clue what I was doing on that record. I was just throwing a bunch of stuff on a wall and seeing what stuck” was zijn tekst. Hij beloofde beterschap en vanaf vandaag kunnen we de twee albums vergelijken.

Een ander platenlabel, een andere aanpak en een andere Chase. Met een merkbaar verschil in productie en sound. Dat bleek al bij de eerste twee gereleasde tracks van het album: “Three Chords & The Truth” en “Lions”. Die laatste begint imposant met een gebed, haast alsof Chase om kracht bidt. Of succes, of beide…

Op de laatste track van het album, “This Cowboy’s Hat”, wordt Chase ondersteund door Ned LeDoux. Ned is de zoon van de legendarische Chris LeDoux, de rodeorijder en countryzanger die internationaal beroemd werd door het lied “Much Too Young (To Feel This Damn Old)” van Garth Brooks.

Lambs & Lions - Chase Rice

 1. Lions
 2. On Tonight
 3. Unforgettable
 4. Eyes On You
 5. Saved Me
 6. One Love, One Kiss, One Drink, One Song
 7. Jack Daniel’s Showed Up
 8. Three Chords & The Truth
 9. Amen
 10. This Cowboy’s Hat (feat. Ned LeDoux)

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty