De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 29 maart 2019

Deze week weer een volle lijst met nieuwe releases.

Zo rustig als het vorige week qua releases was, zo druk is het deze week. Maar liefst vier nieuwe albums hebben we dit keer op ons lijstje staan, en het zijn zeker niet de minste!

Jake Owen – “Greetings From Jake Owen”

We beginnen ons overzicht met de opvolger van “American Love” uit 2016. Bijna drie jaar moesten fans van Jake Owen wachten op nieuw materiaal van de zanger, al wierp hij ons tussendoor wel wat brokjes toe.

Zo verscheen in maart 2018 al de eerste single “I Was Jack (You Were Diane)”, gevolgd door “Down To The Honkytonk”, “Drink All Day” en “Catch A Cold One”. Eerder deze week kwam daar ook nog zijn lovesong “That’s On Me” bij.

Op zijn nieuwe album, waarvan de albumhoes heel erg lijkt op een beroemd album van The Boss, staan in totaal elf tracks. Twee daarvan zijn duetten waarop Jake samenwerkt met Kid Rock en Lele Pons.

Na bovenstaande vijf singles, blijven er dus nog zes nieuwe tracks over. Hieronder de gehele tracklist en de albumhoes.

Greetings From... Jake - Jake Owen

 1. Down To The Honkytonk
 2. Ain’t Here To Talk
 3. Catch A Cold One
 4. I Was Jack (You Were Diane)
 5. Grass Is Always Greener (feat. Kid Rock)
 6. Homemade
 7. Drink All Day
 8. That’s On Me
 9. Señorita (feat. Lele Pons)
 10. In It
 11. River Of Time

Spotify Apple Music Youtube Music

Steve Earle & The Dukes – “Guy”

Ook good old Steve Earle brengt weer een nieuw album uit. Als we goed tellen is “Guy” zijn 18e studioalbum, en ook op dit album werkt hij weer samen met zijn band ‘The Dukes’.

Guy Clark

Guy ClarkDe albumtitel ‘Guy’ verwijst niet naar zomaar een man, maar naar één van Steve’s twee grote invloeden: Guy Clark.

Deze in Texas geboren artiest was één van de pioniers van het americana genre, en zijn album “Old No. 1” uit 1975 had destijds grote invloed op de muziekscene. Op dit album staan klassiekers als “L.A. Freeway” en “Desperadoes Waiting For A Train”

Deze twee songs ontbreken dan ook niet op Steve’s tributealbum aan Guy Clark. Want dat is “Guy”, Steve’s tribute aan Guy Clark. Het is daarmee een vervolg op zijn album “Townes” uit 2009, zijn eerbetoon aan Townes Van Zandt.

Guy - Steve Earle

 1. Dublin Blues
 2. L.A. Freeway
 3. Texas 1947
 4. Desperadoes Waiting For A Train
 5. Rita Ballou
 6. The Ballad Of Laverne And Captain Flint
 7. The Randall Knife
 8. Anyhow I Love You
 9. That Old Time Feeling
 10. Heartbroke
 11. The Last Gunfighter Ballad
 12. Out In The Parking Lot
 13. She Ain’t Going Nowhere
 14. Sis Draper
 15. New Cut Road
 16. Old Friends

Spotify Apple Music Youtube Music

George Strait – “Honky Tonk Time Machine”

De nu 66-jarige George Strait mag dan misschien niet niet meer touren, dat wil niet zeggen dat hij geen nieuwe muziek meer maakt. “Honky Tonk Time Machine” is zijn 30e studioalbum, en ook deze keer is het weer een reis naar de countrymuziek van weleer.

George Strait

Nostalgische country met pedal steel, viool en old skool storytelling, gemixed met een vleugje 80’s pop en wat blues. We kregen enkele maanden geleden al een voorproefje, toen George de single “Codigo” uitbracht.

Niet geheel toevallig is Codigo ook de merknaam van zijn Tequila brand. 🙂

Op het nieuwe album staan 13 tracks, de complete tracklist vind je hieronder.

Honky Tonk Time Machine - George Strait

 1. Every Little Honky Tonk Bar
 2. Two More Wishes
 3. Some Nights
 4. God And Country Music
 5. Blue Water
 6. Sometimes Love
 7. Codigo
 8. Old Violin
 9. Take Me Away
 10. The Weight Of The Badge
 11. Honky Tonk Time Machine
 12. What Goes Up
 13. Sing One With Willie (feat. Willie Nelson)

Spotify Apple Music Youtube Music

LoCash – “Brothers”

Studioalbum nummer drie voor de mannen van LoCash. Preston en Chris leveren met “Brothers” een werk vol songs over verbinding en kameraadschap af. Volgens hen heeft iedereen namelijk een link met elkaar, ook als er geen sprake is van een bloedlijn, en zijn we allemaal afhankelijk van elkaars steun.

We’ve all seen our share of sunshine and rain, and in order to get through it all, we need to lean on each other. This album is all about recognizing that brotherhood and bringing people together. Chris Lucas

“Brothers” is een ‘feel-good’ album, dat vol staat met upbeat songs. Fans kregen met de party song “Feels Like A Party” al een eerste indruk van het nieuwe werk. Deze track staat op dit moment nog op de 44e plaats in de Hot Country Songs, maar in de Country Airplay lijst vinden we hem terug op de 29e plek.

In totaal bevat het album 11 nieuwe songs, en bij de songwriting credits komen we grote namen tegen als Rhett Akins, Tyler Hubbard (Florida Georgia Line), Corey Crowder, Chris DeStefano en Ahley Gorley.

Brothers - LoCash

 1. One Big Country Song
 2. How Much Time You Got
 3. Brothers
 4. Summer In A Truck
 5. God Thing
 6. It’s Only Midnight
 7. Feels Like A Party
 8. Secret Weapon
 9. Cold Beer Kinda Night
 10. Kissing A Girl
 11. Beers To Catch Up On

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty