De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 28 februari 2020

Deze week informeren we je kort over vier nieuwe releases.

De ‘belangrijkste’ release is voor velen het livealbum van Midland, opgenomen in de iconische locatie ‘The Palomino’ in Hollywood. Maar daarnaast verschijnen er zijn nog enkele albums die de moeite waard zijn. So let’s get started!

Midland – “Live From The Palomino”

Midland - Live From The Palomino

De mannen van Midland traden vorig jaar op in een historische locatie: ‘The Palomino’ in Hollywood. Een moment dat ze graag willen bewaren en delen met de fans die er niet bij waren.

‘The Palomino’ opende in 1949 haar deuren en in de hoogtijdagen (jaren ’60) stonden op het podium van deze legendarische country club artiesten als Patsy Cline, Johnny Cash en Willie Nelson. In die tijd was dit voor iedere countryfan en -artiest ‘the place to be’ aan de westkust.

In de jaren daarna werden er noodgedwongen echter steeds meer genres ‘toegelaten’ en halverwege de jaren ’90 moest de club uiteindelijk haar deuren sluiten.

Na een renovatie worden er nu af en toe weer concerten georganiseerd. En met de gloriejaren in het achterhoofd, is deze setting natuurlijk ideaal voor de retro-boys van Midland. Ze speelden daar enkele van hun grootste hits, zie de tracklist hieronder.

Tracklist

 1. Playboys
 2. Let It Roll
 3. Burn Out
 4. 21st Century Honky Tonk American Band
 5. Cheatin’ Songs
 6. Mr. Lonely
 7. I Love You, Goodbye
 8. Fast Hearts And Slow Towns
 9. Cheatin’ By The Rules
 10. Drinkin’ Problem

Spotify Apple Music Youtube Music

Sierra Hull – “25 Trips”

Sierra Hull - 25 Trips

Het langverwachte nieuwe album “25 Trips” van jeugdige bluegrass artieste Sierra Hull is een feit. Na de release van haar succesvolle album “Weighted Mind” (2016), waarmee ze een Grammy Award won, hebben haar vele fans zo’n vier jaar op dit nieuwe album moeten wachten.

Hoewel ze met “25 Trips” voortborduurt op dat succesvolle album, verruimt ze toch haar muzikale pallet. Een keur aan (in de bluegrasswereld) beroemde artiesten werkte mee aan de tracks en op dit album maakt Sierra voor het eerst gebruik van elektronische instrumenten en percussie.

Het is een album dat ze vanuit haar hart maakte en waarop ze genres laat versmelten, maar nog altijd met mooie teksten en haar prachtige vocalen.

One of the things I most enjoyed about making this record was getting to show the wide variety of music I love. I don’t really know what category the album falls in, but I also think that matters less and less. What really matters to me is trusting myself to be who I am, and just putting my voice and my heart out there in the most sincere way that I possibly can. Sierra Hull

Tracklist

 1. Beautifully Out of Place
 2. Middle Of The Woods
 3. How Long
 4. 25 Trips
 5. Ceiling To The Floor
 6. The Last Minute
 7. Escape
 8. Poison
 9. Waiting
 10. Everybody’s Talking
 11. Envy
 12. Less
 13. Father Time

Spotify Apple Music Youtube Music

The Secret Sisters – “Saturn Return”

The Secret Sisters - Saturn Return

Dit nieuwe album van The Secret Sisters is geproduceerd door Brandi Carlile. Brandi en de zusjes Laura en Lydia namen de tracks voor “Saturn Return” op in Brandi’s eigen studio in Washington (de staat).

De albumtitel verwijst naar een astrologische gebeurtenis die ongeveer iedere 29,5 jaar voorkomt. ‘Saturn Return’ betekent het moment dat de planeet Saturnus weer op exact dezelfde plaats in het Melkwegstelsel staat, als tijdens de geboorte van een persoon. Het markeert volgens velen het punt waarop die persoon helemaal volwassen is, met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen.

De zusjes Laura en Lydia hebben de afgelopen periode een hoop meegemaakt. Ze verloren beide grootmoeders en werden allebei zelf moeder. De tien songs op het album gaan dan ook over sterfelijkheid, hun veranderde kijk op de wereld nu ze moeder zijn, relaties, enzovoort. Alle songs zijn door de zussen zelf geschreven.

Tot de release van dit album zongen Laura en Lydia alle songs samen, maar Brandi heeft ze zover gekregen dat ze die zekerheid loslieten en ook solo gingen zingen.

It’s really uniquely unified and harmonious when they’re in tandem and very tumultuous and deep when they’re not in tandem and I think for a brief, beautiful moment on this album we caught The Secret Sisters not in tandem for the first time. Brandi Carlile

In juni kun je de muziek van de zusjes live beluisteren. Ze treden dan drie keer op in de BeNeLux.

25 juni 2020
L'Avenirsite, Lier, België
26 juni 2020
Paradiso, Amsterdam
27 juni 2020
Rotterdam Bluegrass Festival, Rotterdam

Tracklist

 1. Silver
 2. Late Bloomer
 3. Cabin
 4. Hand Over My Heart
 5. Fair
 6. Tin Can Angel
 7. Nowhere, Baby
 8. Hold You Dear
 9. Water Witch
 10. Healer In The Sky

Spotify Apple Music Youtube Music

Hailey Whitters – “The Dream”

Hailey Whitters - The Dream

Afkomstig uit de staat Iowa, maar met een diep verlangen om te slagen als songwriter/zangeres, trok Hailey naar Nashville om deze droom na te jagen.

Als songwriter kende ze al het nodige succes. Door haar geschreven liedjes werden uitgebracht door bijvoorbeeld Little Big Town (“Happy People”) en Alan Jackson en ze schreef met grote namen als Lori McKenna. Maar nu is het tijd voor haar eigen carrière…

“The Dream” is, na “Black Sheep” uit 2015, haar tweede album. Het album bevat twaalf songs die ze samen met haar vriend Jake Gear opnam en produceerde. Enkele tracks zijn covers van Chris Stapleton (“The Devil Always Made Me Think Twice”), Brent Cobb en het (mede) door haar geschreven “Happy People”.

Het album tot stand nadat ze enkele tegenslagen had verwerkt en, zoals ze zelf zegt, haar ‘f*ck it moment had bereikt. Bijbaantjes nemen, gitaar verkopen, spaargeld investeren, risico’s nemen, alles om haar droom te verwezenlijken.

After having some morale-killing lows with the business, I had finally reached my “f*ck it” point and as a result was able to feel more creatively liberated than I had in years. Hailey Whitters

Dat laatste is haar met dit album gelukt. Doelstelling van Jake en Hailey bij de opnames was om muziek te maken die volgens henzelf erg goed was. Wat de buitenwereld ervan zou denken, dat zouden ze dan wel zien. Morgen kun je de twaalf tracks zelf beluisteren, hieronder een mooi voorproefje: “Heartland”.

Tracklist

 1. Ten Year Town
 2. The Days
 3. Red Wine & Blue
 4. Dream, Girl
 5. Loose Strings
 6. Heartland
 7. Janice At The Hotel Bar
 8. Happy People
 9. The Devil Always Made Me Think Twice
 10. All The Gool Girls
 11. The Faker
 12. Living The Dream

Spotify Apple Music Youtube MusicCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty