De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 27 maart 2020

Girlpower deze week.

We hebben weliswaar maar drie nieuwe albums voor je in ons wekelijks overzicht staan, maar ze zijn allemaal van vrouwelijke artiesten…

Ingrid Andress – “Lady Like”

Ingrid Andress - Lady Like

Eindelijk is daar dan het debuutalbum van de 28-jarige Ingrid Andress, één van de vele talentvolle upcoming artists uit Nashville.

Ingrid kwam ongeveer twee jaar geleden aan in Nashville, met een afgeronde opleiding Songwriting/Performance aan het Berkely College of Music op zak. Een jaar later al verscheen haar eerste single “More Hearts Than Mine“, waarvan zowel de uitgekiende tekst als de muziek lovende kritieken kregen.

Ingrid schreef mee aan alle tracks op het album. Geheel conform haar doelstelling om louter eigen songs op te nemen, tenzij haar een song aangeboden wordt die ze eenvoudigweg niet kán weigeren.

Nederlandse countryfans konden vorig jaar op 22 september al kennismaken met haar muziek. Toen tradt de in Southfield (Michigan) geboren zangeres op in zaal Upstairs van de Melkweg in Amsterdam. Wij hebben dat optreden helaas gemist, maar we vernamen van diverse bronnen dat het zeer de moeite waard was.

En haar debuutalbum beloofd dat ook te zijn. Morgen dus meteen maar even opzetten, eventueel via de links hieronder.

Tracklist

 1. Bad Advice
 2. Both
 3. We’re Not Friends
 4. The Stranger
 5. Anything But Love
 6. More Hearts Than Mine
 7. Life Of The Party
 8. Lady Like

Spotify Apple Music Youtube Music

Jessi Alexander – “Decatur County Red”

Jessi Alexander - Decatur County Red

Jessi Alexander is voor Nederlandse fans misschien niet de meest bekende naam, maar vermoedelijk kent iedereen wel één of meer van haar songs.

Ze is namelijk mede verantwoordelijk voor hits van Blake Shelton (“Drink On It”, “Mine Would Be You”, “Turnin’ Me On”), Morgan Wallen (“The Way I Talk”), Lee Brice (“I Drive Your Truck”), Eric Paslay (“Song About A Girl”), Reba McEntire en Ashley Monroe.

Jessi heeft zich nooit in één hoekje willen laten plaatsen. Zij is songwriter én artiest, en haar nieuwe album “Decatur County Red” is daar het bewijs van. Het album is opgenomen in de studio van Zac Brown, de Southern Ground Studio, met medewerking van enkele van de beste sessiemuzikanten uit Nashville.

Haar album en muziek is een eerbetoon aan het eenvoudige leven in de Zuidelijke Staten van Amerika, en tegelijkertijd een liefdesbrief aan de muziek waarmee ze opgegroeid is: country music. Over het vraagstuk wat nu eigenlijk country music is, is ze kort van stof.

Be real, be raw. That’s country music to me. Jessi Alexander

Tracklist

 1. Decatur County Red (feat. Jonathan Singleton)
 2. ama Drank
 3. Damn Country Music
 4. I Should Probably Go Now
 5. My Problem Is You
 6. Country Music Made Me Do It (feat. Randy Houser)
 7. Lonely Out Of Me
 8. How I’m Going Out

Spotify Apple Music Youtube Music

Lilly Hiatt – “Walking Proof”

Lilly Hiatt - Walking Proof

Komt de achternaam van Lilly je bekend voor? Inderdaad, ze is de dochter van John Hiatt en haar muziek zit in de hoek van Americana / Southern Rock / Country Music.

Ook op dit album, haar vierde studioalbum, presenteert ze weer een mix van de verschillende stijlen, soms zelfs binnen één song. Op het mooie “Some Kind Of Drug” krijgt ze hulp van haar vader. Hiatt senior zingt weliswaar niet, maar speelt wel mee.

Het is de eerste keer dat vader en dochter samen op één van haar albums te horen zijn. Hieronder de clip van dit mooie nummer.

Tracklist

 1. Rae
 2. P-Town
 3. Little Believer
 4. Some Kind Of Drug
 5. Candy Lunch
 6. Walking Proof
 7. Drawl
 8. Brightest Star
 9. Never Play Guitar
 10. Move
 11. Scream

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty