De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 27 juli 2018

Daar is de nieuwe van Kenny Chesney!

Op de laatste vrijdag van juli kunnen we weer twee countryalbums aan onze (virtuele) countrycollectie toevoegen, waaronder het nieuwe album van één van de grootste sterren uit het genre.

Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we je hieronder niet alleen de albuminfo. We hebben ook links naar Spotify°, Google Play en iTunes. Veel luisterplezier!

Kenny Chesney – “Songs For The Saints”

Dit nieuwe album van Kenny Chesney bestaat uit 12 tracks, waarvan Kenny er voor vijf songwriting credits krijgt. Drie tracks van “Songs For The Saints” zijn samenwerkingen met andere artiesten: Jimmy Buffett, Mindy Smith en Ziggy Marley.

Kenny Chesney

Het zijn allemaal nummers die iets vertellen over zijn leven op de eilanden en de dingen die hij probeert te doen en/of bereiken. Kenny bezat een huis op het eiland van St.-John, een eiland dat in 2017 hard getroffen werd door Orkaan Irma. Ook Kenny’s huis werd verwoest, en delen van die ervaring vinden we terug op het album.

This album isn’t about St. John, so much as it’s about what happened to St. John and all those islands you didn’t see on the news. Kenny Chesney

De eerste single van het album, “Get Along”, doet het goed in de hitlijsten. Deze week vinden we hem terug op plaats 3 van de “Hot Country Songs’ en zelfs op plaats 1 in de ‘Country Airplay’. Verder heeft Kenny ons al een voorproefje gegeven van de titeltrack, “Pirate Song” en “Better Boat“.

“Songs For The Saints” is zijn eerste voor zijn nieuwe werkgever Warner Nashville. Meer dan 20 jaar lang stond hij onder contract bij Sony Music Nashville, maar aan het begin van dit jaar wist Warner hem daar weg te lokken.

Songs For The Saints - Kenny Chesney

 1. Song For The Saints
 2. Every Heart
 3. Get Along
 4. Pirate Song
 5. Love For Love City (feat. Ziggy Marley)
 6. Ends Of The Earth
 7. Gulf Moon
 8. Island Rain
 9. Trying To Reason With Hurricane Season (feat. Jimmy Buffett)
 10. We’re All Here
 11. Better Boat (feat. Mindy Smith)

Spotify Apple Music

Cody Jinks – “Lifers”

Cody Jinks is een Texaanse rebel die in 2016 met zijn album “I’m Not The Devil” doorbrak. Dit album bleef destijds steken op de 4e plaats in de ‘Top Country Albums’ hitlijst, een prestatie die Cody met dit album probeert te evenaren of zelfs te overtreffen.

Cody Jinks

‘Rebel’ bedoelen we hierboven overigens positief. Net als Chris Stapleton en Sturgill Simpson is Cody’s muziek authentiek en orgineel, in een tijdperk dat de grenzen van countrymuziek steeds worden opgerekt. Ook “Lifers” staat weer vol met tracks die uit het leven gegrepen zijn.

Opvallend is het carrièrepad van Cody. Hij begon zijn muziekcarrière als leadzanger van een hardrockband, maar zijn roeping vond hem al vrij snel.

It makes complete sense that I’m at this place in my life. Country music found me when I was young and chased me down as I grew older. Cody Jinks

Lifers - Cody Jinks

 1. Holy Water
 2. Must Be The Whiskey
 3. Somewhere Between I Love You And I’m Leavin’
 4. LIfers
 5. Big Last Name
 6. Desert Wind
 7. Colorado
 8. Can’t Quit Enough
 9. 7th Floor
 10. Stranger
 11. Head Case

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty