De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 27 april 2018

Ook deze week moet het geen enkel probleem zijn om het weekend (muzikaal) goed door te komen.

Er zijn namelijk genoeg mooie nieuwe albums beschikbaar om te luisteren. We hebben onder andere nieuwe albums van de ‘ouwe rot’ Willie Nelson, superstar Keith Urban en upcoming artiesten als Morgan Wallen, Muscadine Bloodline en Emily Faye voor je.

Zoals jullie van ons gewend zijn, zetten we ze hieronder op een rij. Compleet met links naar Spotify, iTunes en Google Play. Heel veel luisterplezier!

Willie Nelson – “Last Man Standing”

Willie Nelson weet van geen ophouden. Zijn liefde voor muziek (maken) is zo groot dat hij ook op deze respectable leeftijd actief blijft. Misschien is het ook wel het enige dat hij kan of wil doen. Feit is dat enkele dagen voor zijn 85e verjaardag, er weer een nieuw album van deze icoon uit de countrymuziek verschijnt.

Op dit nieuwe album staan weer elf nieuwe karakteristieke songs. De titel is “Last Man Standing“, en dat is precies hoe Willie zich voelt. In de titeltrack legt hij het haarfijn uit.

Al zijn vrienden uit de ‘outlaw country‘ dagen zijn ondertussen overleden en het valt hem zwaar om niet meer met hen te kunnen zingen en musiceren. Maar met de bekende Willie-humor geeft hij meteen toe dat hij het ‘stiekem’ ook wel fijn vindt dat hij hier op aarde nog muziek mag maken.

Dit soort overpeinzingen vormen de basis van het album. Op de track “Me And You” klaagt hij dat hij de wereld niet meer herkent, volgens Willie is de mensheid gek geworden. Ondanks de upbeat is dit het meest trieste nummer van het album.

Het is een album dat je zeker moet beluisteren, als is het alleen al voor een dagelijkse of wekelijkse portie ‘original country’. Veel plezier, linkjes naar Spotify, iTunes en Google Play vind je na de tracklist hieronder.

Last Man Standing - Willie Nelson

 1. Last Man Standing
 2. Don’t Tell Noah
 3. Bad Breath
 4. Me And You
 5. Something You Get Through
 6. Ready To Roar
 7. Heaven Is Closed
 8. I Ain’t Got Nothin’
 9. She Made My Day
 10. I’ll Try To Do Better Next Time
 11. Very Far To Crawl

Apple Music

Keith Urban – “Graffiti U”

Vanaf vandaag kunnen we luisteren naar de opvolger van het enorm succesvolle album “RipCORD” uit 2016. Het is Keith Urban’s negende studioalbum.

Op “Graffiti U” staan in totaal vijftien nieuwe tracks, waaronder de al uitgebrachte singles “Female” en “Parallel Line”. Keith schreef (mee), en produceerde nagenoeg alle nummers op het album.

Keith is en blijft een topgitarist. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er weer enkele echte ‘gitaartracks’ op het album staan. Ook de vermelding van de Canadese gitaarvirtuoos Lindsay Ell bij de track “Horses” zal ongetwijfeld tot die categorie behoren.

Maar we komen ook een aantal emotionele songs tegen. Voorbeelden daarvan zijn het eerder genoemde “Parallel Line” en “Same Heart”. Al met al een gevarieerd album. We zijn benieuwd of deze het succes van “RipCORD” kan evenaren of zelfs overtreffen.

Graffiti U - Keith Urban

 1. Coming Home (feat. Julia Michaels)
 2. Never Comin Down
 3. Same Heart
 4. My Wave (Intro)
 5. My Wave (feat. Shy Carter)
 6. Parallel Line
 7. Drop Top (feat. Kassi Ashton)
 8. Wat Too Long
 9. Horses (feat. Lindsay Ell)
 10. Gemini
 11. Texas Time (Intro)
 12. Texas Time
 13. Love The Way It Hurts (So Good)
 14. Female
 15. Steal My Thunder

Apple Music

Muscadine Bloodline – “Movin’ On”

Vandaag verschijnt de tweede EP van Muscadine Bloodline. Ook dit keer krijgen we van Gary Stanton en Charlie Muncaster vijf door hen zelf geschreven tracks waarop de vocale en muzikale talenten van het duo te horen zijn.

Movin' On - Muscadine Bloodline

 1. Gravel
 2. You On Me
 3. Can’t Tell You No
 4. Put Me On A Pond
 5. Movin’ On

Apple Music

Morgan Wallen – “If I Know Me”

De inspiratie voor de tracks op dit debuutalbum, haalde Morgan Wallen uit alles dat er gebeurd is in zijn leven, vanaf het moment dat hij naar Nashville trok. De titel van het album “If I Know Me” is daarom ook toepasselijk. Het zijn z’n verhalen van de laatste paar jaar.

There’s things that whatever it is, is just life. In the past three years, I’ve kinda just been on a little journey so I wanted the album to be the same way. Morgan Wallen

De vier tracks van zijn EP “Morgan Wallen” komen terug op zijn debuutalbum. Dat betekent dat er nog tien nieuwe tracks op staan, waaronder de singles “Happy Hour” en “Had Me By Halftime”.

If I Know Me - Morgan Wallen

 1. Up Down (feat. Florida Georgia Line)
 2. Happy Hour
 3. Had Me By Halftime
 4. Whiskey Glasses
 5. Whatcha Know ‘Bout That
 6. Redneck Love Song
 7. Little Rain
 8. If I Know Me
 9. Chasin’ You
 10. The Way I Talk
 11. If I Ever Get You Back
 12. Gone Girl
 13. Not Good At Not
 14. Talkin’ Tennessee

Apple Music

Emily Faye – “Here I Am”

Eén van de aanstormende talenten uit Engeland is Emily Faye. Deze jongedame studeerde af aan het British And Irish Modern Music Institute (BIMM) in Londen en heeft sindsdien enkele tracks uitgebracht. Het blad Rolling Stone gaf haar een plaatsje in hun ‘Top Ten Artists You Need To Know’ lijst.

Recentelijk maakte ze een reis naar Music City, waar ze haar debuut EP “Here I Am” opnam.

Here I Am - Emily Faye

 1. Open Road
 2. Giving In
 3. Game Over
 4. Me For Me

Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty