De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 26 januari 2018

Vandaag geen releases van ‘big shots’.

Alhoewel we de bluegrassformatie Steep Canyon Rangers misschien wel zo mogen of moeten noemen. Voor velen zullen de artiesten onbekend zijn, maar soms is het fijn je eens te laten verrassen door iets nieuws. Veel luisterplezier!

Kalie Schorr – Awake EP

“Awake” is de tweede officiële EP van Kalie. Vorig jaar bracht ze al “Slingshot” uit, waarop de track “Fight Like A Girl” staat die veel airplay kreeg en haar doorbraak betekende.

Toch is het haar nieuwe EP die voor haar het belangrijkst is, omdat het pas echt laat zien wie Kalie werkelijk is. In een interview zei ze onlangs hierover dat het een gevaarlijke valkuil is om te proberen iedereen in Nashville te plezieren. Bij het maken van de EP “Awake” heeft ze al deze invloeden en elementen buitengesloten en is ze op haar eigen gevoel afgegaan.

This project is the first time I’ve tuned everything else out but my own gut feeling on who I am and what makes me unique. This record feels like the most authentic introduction to me I could give anyone. Kalie Shorr

Awake - Kalie Shorr

 1. Awake
 2. Two Hands
 3. Candy
 4. Backseat
 5. Damn Sky
 6. Who What When Where Why
 7. Cool Kids

Spotify Apple Music

Calexico – The Thread That Keeps Us

De tweede release van vandaag is het negende album van Calexia, een alt-countryformatie uit Tuscon (Arizona). Hun muziek laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen, er zijn invloeden van jazz, latin, country, americana en rock in te herkennen. Misschien niet ieders ‘cup of tea’, maar zeker een luistersessie waard.

In maart steken ze – als onderdeel van hun Europese Tour – de Atlantische Oceaan over voor enkele concerten in Duitsland, Zwitserland en ook Nederland en België.

The Thread That Keeps Us - Calexico

 1. End Of The World With You
 2. Voices In The Field
 3. Bridge To Nowhere
 4. Spinball
 5. Under The Wheels
 6. The Town & Miss Lorraine
 7. Flores y Tamales
 8. Another Space
 9. Unconditional Waltz
 10. Girl In The Forest
 11. Eyes Wide Awake
 12. Dead In The Water
 13. Shortboard
 14. Thrown To The Wild
 15. Music Box
 16. Longboard
 17. Luna Roja
 18. Curse Of The Ride
 19. Lost Inside
 20. Inside The Energy Field
 21. End Of The Night
 22. Dream on Mount Tam

Spotify Apple Music

Steep Canyon Rangers – Out In The Open

Deze zeskoppige bluegrassformatie uit North Carolina overstijgt met dit album opnieuw op de grenzen van bluegrass en americana. Het bracht ze in 2013 een Grammy Award voor beste bluegrass album (“Nobody Knows You”). En ook met dit nieuwe album tonen ze aan, dat ze nog niets aan ambitie hebben ingeleverd.

Out In The Open - Steep Canyon Rangers

 1. Farmers And Pharaohs
 2. Let Me Out Of This Town
 3. Out In The Open
 4. Can’t Get Home
 5. Going Midwest
 6. When She Was Mine
 7. Love Harder
 8. Shenandoah Valley
 9. Best Of Me
 10. Roadside Anthems
 11. Let Me Die In My Footsteps
 12. The Speed We’re Traveling

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty