Albumreleases van 25 augustus 2017

25 augustus 2017 | Albums, Nieuws | 0 Reacties

Thank God it’s Friday! De werkweek zit er, voor de meeste van ons, op! Als je vanavond thuiskomt, kun je lekker bijkomen met een (borrel)hapje, een drankje en een paar mooie, nieuwe countryalbums. Dat is wat wij een goed begin van het weekend noemen!

Old Dominion – Happy Endings

Door het succes van hun debuutalbum “Meat And Candy” zou je haast vergeten dat de mannen van Old Dominion enkele jaren geleden nog individuele songwriters waren. Ze speelden hun songs vol overgave in de vele kleine bars van Nashville, in de hoop dat een invloedrijk persoon ze zou horen en hen een ‘songwriting contract’ zou aanbieden.

Old Dominion
Old Dominion

Ze schreven uiteindelijk enkele songs samen en probeerden die natuurlijk uit, waarbij al snel bleek dat er sprake was van echte chemie. Uiteindelijk besloten ze hun songs zelf op te nemen, Old Dominion was geboren.

Studioalbum nummer twee

Vandaag verschijnt hun sophomore album “Happy Endings“. Happy was in ieder geval de album release party, en we hebben het vermoeden dat het met dit album zeker niet eindigt.

Voor de release party gingen de heren ‘terug naar hun roots’ en huurden de kleine ‘Blue Bar‘ in het centrum van Nashville af. Daar werden eind juli enkele gasten getrakteerd op een voorproefje van het nieuwe album. Natuurlijk werden daar ook de grote hits van “Meat And Candy” gespeeld.

Twaalf nieuwe tracks

Op het nieuwe album staan twaalf nieuwe countrytracks, gemixt met subtiele pop- en rockinvloeden. De meeste zijn uitermate geschikt voor de radio, licht verteerbaar, catchy deuntjes en makkelijk meezingbaar. Een mooi voorbeeld daarvan is de eerste single van dit album “No Such Thing As A Broken Heart”. Het werd zowel in Canada als in Amerika een solide Top 5 hit.

Een ander voorbeeld daarvan is het aanstekelijke “Hotel Key”. Maar met het mooie, en gevoelige(re) “Written In The Sand” laat de band ook zien dat ze tot meer in staat zijn. Op tracks als “A Girl Is A Gun” en “So You Go” verkennen ze de grenzen van Rock & Roll. Een andere verrassing is de samenwerking met Little Big Town op het nummer “Stars In The City”.

tracklist
Happy Endings - Old Dominion
klik om de albumhoes te vergroten

Happy Endings

Old Dominion

1
No Such Thing As A Broken Heart
02:57
2
Shoe Shopping
03:43
3
Not Everything’s About You
03:55
4
Hotel Key
02:47
5
Be With Me
02:51
6
Written In The Sand
03:06
7
So You Go
02:48
8
Stars In The CityLittle Big Town
03:20
9
New York At Night
03:35
10
A Girl Is A Gun
02:56
11
Still Writing Songs About You
03:37
12
Can’t Get You (Live)
03:13

Met dit album zal hun fanbase alleen nog maar groeien, zoveel is wel zeker. Gebruik de links hieronder om het album te beluisteren en/of te downloaden. Veel luisterplezier!

  Old Dominion - 'Happy Endings'
  Old Dominion - 'Happy Endings'

The Cadillac Three – Legacy

Legacy” is album nummer drie voor The Cadillac Three en het verschijnt binnen een jaar na hun vorige album “Bury Me In My Boots“. Daarvoor was er veel ‘kritiek’ van teleurgestelde fans die zo’n vier jaar op een vervolg op het debuutalbum moesten wachten.

Op de releasedag van “Bury Me In My Boots” startte de band al met het nieuwe album. Er waren nog wat tracks waarover ze enthousiast waren en die ze graag meteen wilden opnemen. Voor ze het wisten hadden ze genoeg materiaal. Een nieuw album was niet veel later klaar en niemand wist er eigenlijk nog van.

We didn’t really tell anyone what was up, and by the end of the year, we had cut the whole album and produced it ourselves.

— drummer Neil Mason

“Legacy” is gevuld met liedjes uit het leven. Van huwelijken en de geboorte van kinderen tot de avonturen van de ‘brothers on the road’. De eerste single is “Dang If We Didn’t”, een echte southern partysong met een rock & country melodie.

Op het nieuwe album staan elf nieuwe tracks, hieronder de details.

tracklist
Legacy - The Cadillac Three
klik om de albumhoes te vergroten

Legacy

The Cadillac Three

1
Cadillacin
03:09
2
Tennesee
02:33
3
Hank & Jesus
03:52
4
Dang If We Didn’t
02:59
5
Ain’t That Country
03:30
6
American Slang
03:07
7
Take Me To The Bottom
03:11
8
Long Hair Don’t Care
02:43
9
Love Me Like Liquor
03:07
10
Demolition Man
03:02
11
Legacy
03:15

  The Cadillac Three - 'Legacy'
  The Cadillac Three - 'Legacy'
  The Cadillac Three - 'Legacy'

Doyle Lawson And Quicksilver – Life Is A Story

Doyle Lawson is een veteraan in de bluegrass community. Hij werd in 1944 geboren in de staat Tennessee en kwam al op jonge leeftijd met bluegrass en countrymuziek in aanraking. Zijn ouders luisterden vaak naar de uitzendingen van de Grand Ole Opry op zaterdagavond.Doyle Lawson And Quicksilver

Daar hoorde hij onder andere Bill Monroe optreden op zijn mandoline en Doyle raakte geïnteresseerd in het instrument. Hij leende er één van een vriend en kwam erachter dat hij talent had. Zonder hulp leerde hij het instrument bespelen, later deed hij hetzelfde met banjo en gitaar.

Samen met zijn band Quicksilver heeft Doyle ruim veertig albums uitgebracht en vele awards gewonnen. In 2012 werd Doyle lid van de ‘International Bluegrass Music Hall of Fame’.

Het begon allemaal in 1979, toen nog onder de bandnaam Doyle Lawson And Foxfire. Die naam werd aan het begin van de jaren ’80 ingeruild voor de huidige en sindsdien maakt de band in wisselende samenstellingen muziek.

tracklist
Life Is A Story - Doyle Lawson And Quicksilver
klik om de albumhoes te vergroten

Life Is A Story

Doyle Lawson And Quicksilver

1
Kids These Days
03:27
2
Little Girl
04:00
3
Life Of A Hard Workin’ Man
03:00
4
LIfe To My Days
03:09
5
I See A Heartbreak Comin’
02:36
6
Guitar Case
03:57
7
What Am I Living For
03:13
8
Bluegrass Blues
02:52
9
Derailed
03:25
10
Love Lives Again
03:25
11
Cry Across Kansas
02:51
12
Drivin’ It Home
02:44

  Doyle Lawson And Quicksilver - 'Life Is A Story'
  Doyle Lawson And Quicksilver - 'Life Is A Story'

Blake Shelton – Live

Door zijn werk als succesvolle coach/jurylid bij de populaire talentenjacht ‘The Voice’ heeft Blake Shelton de laatste jaren niet heel veel tijd over om te touren. Zijn fans zijn daarvan de dupe, zij kunnen zijn nieuwe muziek maar zelden live horen. Dat beseft Blake natuurlijk zelf ook wel, vandaar de beslissing om een live EP met enkele hits uit te brengen.

De titel van de EP is simpelweg “Live” en er staan zes van zijn in totaal 24 nummer 1 hits op. De tracks zijn opgenomen tijdens zijn show op het 2017 CMA Music Festival in Nashville. Hieronder de details.

tracklist
Live - Blake Shelton
klik om de albumhoes te vergroten

Live

Blake Shelton

1
All About Tonight
2
Honey Bee
3
Ol’ Red
4
Home
5
Boys ‘Round Here
6
A Guy With A Girl

Zodra het album beschikbaar is bij onderstaande aanbieders, activeren we de link
  Blake Shelton - 'Live'
  Blake Shelton - 'Live'
  Blake Shelton - 'Live'

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *