De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 25 augustus 2017

Thank God it’s Friday!

De werkweek zit er, voor de meeste van ons, op! Als je vanavond thuiskomt, kun je lekker bijkomen met een (borrel)hapje, een drankje en een paar mooie, nieuwe countryalbums. Dat is wat wij een goed begin van het weekend noemen!

Old Dominion – Happy Endings

Door het succes van hun debuutalbum “Meat And Candy” zou je haast vergeten dat de mannen van Old Dominion enkele jaren geleden nog individuele songwriters waren. Ze speelden hun songs vol overgave in de vele kleine bars van Nashville, in de hoop dat een invloedrijk persoon ze zou horen en hen een ‘songwriting contract’ zou aanbieden.

Old Dominion

Ze schreven uiteindelijk enkele songs samen en probeerden die natuurlijk uit, waarbij al snel bleek dat er sprake was van echte chemie. Uiteindelijk besloten ze hun songs zelf op te nemen, Old Dominion was geboren.

Studioalbum nummer twee

Vandaag verschijnt hun sophomore album “Happy Endings“. Happy was in ieder geval de album release party, en we hebben het vermoeden dat het met dit album zeker niet eindigt.

Voor de release party gingen de heren ‘terug naar hun roots’ en huurden de kleine ‘Blue Bar‘ in het centrum van Nashville af. Daar werden eind juli enkele gasten getrakteerd op een voorproefje van het nieuwe album. Natuurlijk werden daar ook de grote hits van “Meat And Candy” gespeeld.

Twaalf nieuwe tracks

Op het nieuwe album staan twaalf nieuwe countrytracks, gemixt met subtiele pop- en rockinvloeden. De meeste zijn uitermate geschikt voor de radio, licht verteerbaar, catchy deuntjes en makkelijk meezingbaar. Een mooi voorbeeld daarvan is de eerste single van dit album “No Such Thing As A Broken Heart”. Het werd zowel in Canada als in Amerika een solide Top 5 hit.

Een ander voorbeeld daarvan is het aanstekelijke “Hotel Key”. Maar met het mooie, en gevoelige(re) “Written In The Sand” laat de band ook zien dat ze tot meer in staat zijn. Op tracks als “A Girl Is A Gun” en “So You Go” verkennen ze de grenzen van Rock & Roll. Een andere verrassing is de samenwerking met Little Big Town op het nummer “Stars In The City”.

Happy Endings - Old Dominion

 1. No Such Thing As A Broken Heart
 2. Shoe Shopping
 3. Not Everything’s About You
 4. Hotel Key
 5. Be With Me
 6. Written In The Sand
 7. So You Go
 8. Stars In The City (feat. Little Big Town)
 9. New York At Night
 10. A Girl Is A Gun
 11. Still Writing Songs About You
 12. Can’t Get You (Live)

Met dit album zal hun fanbase alleen nog maar groeien, zoveel is wel zeker. Gebruik de links hieronder om het album te beluisteren en/of te downloaden. Veel luisterplezier!

Spotify Apple Music

The Cadillac Three – Legacy

“Legacy” is album nummer drie voor The Cadillac Three en het verschijnt binnen een jaar na hun vorige album “Bury Me In My Boots“. Daarvoor was er veel ‘kritiek’ van teleurgestelde fans die zo’n vier jaar op een vervolg op het debuutalbum moesten wachten.

Op de releasedag van “Bury Me In My Boots” startte de band al met het nieuwe album. Er waren nog wat tracks waarover ze enthousiast waren en die ze graag meteen wilden opnemen. Voor ze het wisten hadden ze genoeg materiaal. Een nieuw album was niet veel later klaar en niemand wist er eigenlijk nog van.

We didn’t really tell anyone what was up, and by the end of the year, we had cut the whole album and produced it ourselves. Neil Mason (drummer)

“Legacy” is gevuld met liedjes uit het leven. Van huwelijken en de geboorte van kinderen tot de avonturen van de ‘brothers on the road’. De eerste single is “Dang If We Didn’t”, een echte southern partysong met een rock & country melodie.

Op het nieuwe album staan elf nieuwe tracks, hieronder de details.

Legacy - The Cadillac Three

 1. Cadillacin
 2. Tennesee
 3. Hank & Jesus
 4. Dang If We Didn’t
 5. Ain’t That Country
 6. American Slang
 7. Take Me To The Bottom
 8. Long Hair Don’t Care
 9. Love Me Like Liquor
 10. Demolition Man
 11. Legacy

Spotify Apple Music

Doyle Lawson And Quicksilver – Life Is A Story

Doyle Lawson And Quicksilver

Doyle Lawson is een veteraan in de bluegrass community. Hij werd in 1944 geboren in de staat Tennessee en kwam al op jonge leeftijd met bluegrass en countrymuziek in aanraking. Zijn ouders luisterden vaak naar de uitzendingen van de Grand Ole Opry op zaterdagavond.

Daar hoorde hij onder andere Bill Monroe optreden op zijn mandoline en Doyle raakte geïnteresseerd in het instrument. Hij leende er één van een vriend en kwam erachter dat hij talent had. Zonder hulp leerde hij het instrument bespelen, later deed hij hetzelfde met banjo en gitaar.

Samen met zijn band Quicksilver heeft Doyle ruim veertig albums uitgebracht en vele awards gewonnen. In 2012 werd Doyle lid van de ‘International Bluegrass Music Hall of Fame’.

Het begon allemaal in 1979, toen nog onder de bandnaam Doyle Lawson And Foxfire. Die naam werd aan het begin van de jaren ’80 ingeruild voor de huidige en sindsdien maakt de band in wisselende samenstellingen muziek.

Life Is A Story - Doyle Lawson And Quicksilver

 1. Kids These Days
 2. Little Girl
 3. Life Of A Hard Workin’ Man
 4. LIfe To My Days
 5. I See A Heartbreak Comin’
 6. Guitar Case
 7. What Am I Living For
 8. Bluegrass Blues
 9. Derailed
 10. Love Lives Again
 11. Cry Across Kansas

Spotify Apple Music

Blake Shelton – Live

Door zijn werk als succesvolle coach/jurylid bij de populaire talentenjacht ‘The Voice’ heeft Blake Shelton de laatste jaren niet heel veel tijd over om te touren. Zijn fans zijn daarvan de dupe, zij kunnen zijn nieuwe muziek maar zelden live horen. Dat beseft Blake natuurlijk zelf ook wel, vandaar de beslissing om een live EP met enkele hits uit te brengen.

De titel van de EP is simpelweg “Live” en er staan zes van zijn in totaal 24 nummer 1 hits op. De tracks zijn opgenomen tijdens zijn show op het 2017 CMA Music Festival in Nashville. Hieronder de details.

Live - Blake Shelton

 1. All About Tonight
 2. Honey Bee
 3. Ol’ Red
 4. Home
 5. Boys ‘Round Here
 6. A Guy With A Girl

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty