Albumreleases 24 januari 2020

23 januari 2020 | Albums | 0 Reacties

Deze week verschijnen er nieuwe albums van The Wood Brothers en The Lil’ Smokies.

Oorspronkelijk was er ook een release van Kree Harrison gepland, maar deze is doorgeschoven naar begin april.

The Wood Brothers – “Kingdom In My Mind”

The Wood Brothers - Kingdom In My Mind
The Wood Brothers – Kingdom In My Mind

Deze driemansformatie, bestaande uit de broers Chris en Oliver Wood en Jano Rix, released met “Kingdom In My Mind” hun zevende studioalbum.

De elf tracks op dit nieuwe album zijn misschien wel de meest experimentele songs uit hun bestaan. Het zijn verhalen over mensen, hoe cyclisch het leven is en hoe mensen ook maar mensen zijn. Hoe ze de dingen die in hun invloedssfeer liggen beter willen doen/maken, maar ook over hoe ze minder aandacht willen geven aan de rest.

Het album is – zoals we van ze gewend zijn – zeker niet overgeproduceerd. De formatie weet weer een heerlijk ruw randje aan hun mooie, afgeronde songs toe te voegen. In aanloop naar de albumrelease hebben ze de audio van enkele tracks vrijgegeven, zodat we een goed beeld hebben van wat we van “Kingdom In My Mind” mogen verwachten.

“The One I Love”, “Little Bit Sweet”, “Cry Over Nothing” en de openingstrack “Alabaster” zijn al geruime tijd via bijvoorbeeld Spotify en YouTube te beluisteren. We hebben er “Cry Over Nothing” uitgepikt, druk hieronder maar op play…

 The Wood Brothers - 'Cry Over Nothing'

Tracklist

1Alabaster[04:14]
2Little Bit Sweet[03:48]
3Jitterbug Love[03:21]
4Cry Over Nothing[03:27]
5Don’t Think About My Death[03:38]
6Little Bit Broken[03:47]
7The One I Love[03:48]
8Little Blue[03:25]
9A Dream’s A Dream[03:36]
10Satisfied[04:32]
11Little Blue (Reprise)[0:58]

  Apple Music
  Google Play

The Lil’ Smokies – “Tornillo”

The Lil Smokies - Tornillo
The Lil Smokies – Tornillo

Het derde album van de uit de staat Montana afkomstige Bluegrassformatie The Lil’ Smokies heet “Tornillo”.

Het album werd opgenomen in een klein plaatsje in Texas. Een bewuste keuze, want de band wilde voor de opnames van dit album ontsnappen aan de ‘hustle and bustle’ van de grote steden. Twee jaar van nagenoeg non-stop touren gaat je niet in de koude kleren zitten, al bracht het de band ook nauwer samen.

Iets om om te zetten in positieve, muzikale energie. Dus werden in Texas de telefoons (grotendeels) uitgeschakeld, mogelijke afleidingen werden geminimaliseerd en met volle focus werd er door de band gewerkt aan dit album.

When we’re on tour, we’re surrounded by the hustle and bustle of the big cities, and everyone is always on their phones. So, we love it when we get the chance to go out into the woods – or in this case the desert – and detach. We got there and never left. That was the whole intent, to live and breathe the music.

Andy Dunnigan, frontman van The Lil’ Smokies

  Apple Music
  Google Play

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *