De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 22 september 2017

Maar liefst drie nieuwe countryalbums zien vandaag het levenslicht.

Het Texaanse trio Midland brengt hun debuutalbum “On The Rocks” uit, Chris Janson komt met zijn sophomore album en het duo Striking Matches brengt een tussentijdse EP uit.

Midland – On The Rocks

Midland

In oktober 2016 brengt "Midland" de eerste EP uit, die simpelweg “Midland EP” heet. Op deze EP staan zes tracks, waarvan “Drinkin’ Problem” als eerste single gekozen wordt. Het is meteen hun doorbraak, want het aanstekelijke deuntje schopt het tot de Top 5 van de hitlijsten.

Ook hun opvallende, retro kledingstijl heeft daaraan bijgedragen. Het oog wil immers ook wat. Deze stijl is ontstaan door de look van de vader van Mark Wystrach en door de andere bandleden omarmt. Mark’s vader droeg namelijk in de jaren ’80, toen Mark opgroeide, nog altijd de kleding uit de jaren ’70.

Vandaag is het dan tijd voor hun officiële debuutalbum “On The Rocks”. Op dit album zien we de zes tracks van de EP terug, samen met nog zeven nieuwe nummers. Een volledige tracklist vind je hieronder.

De songs schreven Jess, Mark en Cameron samen met grote namen als Shane McAnally, Rhett Akins en Josh Osborne.

On The Rocks - Midland

 1. Lonely For You Only
 2. Make A Little
 3. Drinkin’ Problem
 4. At Least You Cried
 5. Burn Out
 6. Out Of Sight
 7. More Than A Fever
 8. Check Cashin’ Country
 9. Nothin’ New Under The Neon
 10. This Old Heart
 11. Altitude Adjustment
 12. Electric Rodeo
 13. Somewhere On The Wind

Spotify Apple Music

Chris Janson – Everybody

Chris begon als tekstschrijver en verdiende zijn sporen met tracks voor grote namen als Tim McGraw, Parmalee, Randy Houser en Frankie Ballard. Achteraf neemt hij zichzelf kwalijk dat hij zijn beste werken ‘weggaf’ aan artiesten die er dan later een grote hit mee scoorden. Dat moest maar eens veranderen!

In 2015 verschijnt zijn debuutalbum “Buy Me A Boat“, waarvan de titeltrack een Top 5 hit wordt. Zijn volgende album schrijft hij voor ‘iedereen‘, want dat is waar hij zijn inspiratie vandaag haalt. Zelf zegt hij hierover het volgende:

I decided to title this album “Everybody” because that’s exactly who inspired it. Real songs, real stories and songs that I believe people from every walk of life can relate to. It’s Everybody – and it’s all on this record. Chris Janson

Op het nieuwe album laat Chris zien dat hij van vele markten thuis is. Van energieke songs zoals het openingsnummer “Who’s Your Farmer”, tot aan het emotionele “Holdin’ Her”.

Ook schuwt hij een nostalgisch randje niet. Met “Eyes For Nobody” keert hij terug naar de stijl van de jaren ’80. Zijn manier van zingen op dit nummer doet denken aan Merle Haggard’s werk uit die periode. Geen slechte naam om mee vergeleken te worden, lijkt ons.

Everybody - Chris Janson

 1. Who’s Your Farmer
 2. Everybody
 3. Name On It
 4. Eyes For Nobody
 5. Fix A Drink
 6. Out There
 7. Little Bit Of Both
 8. Our World
 9. Bein’ A Dad
 10. When You Like Me
 11. Redneck Life
 12. Drunk Girl

Spotify Apple Music

Striking Matches – Shameless EP

Het nieuwe, volwaardige studioalbum van Striking Matches staat voor 2018 gepland. Hun vele fans hebben dan drie jaar moeten wachten op de opvolger van het succesvolle debuutalbum “Nothing But The Silence“.

Sarah en Justin hebben daarom besloten tussentijds een EP te releasen, deze verschijnt vandaag. De titel is “Shameless EP” en er staan vier nieuwe tracks op.

Shameless EP - Striking Matches

 1. Ghost
 2. Medicine
 3. Shameless
 4. Bad

Spotify Apple Music

Veel plezier met deze nieuwe countrymuziek.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty