De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 21 april 2017

Bijna weekend, tijd voor ons overzicht van de nieuwe releases

Thank God It’s Friday! Bijna weekend en tegenwoordig dé dag dat de nieuwe (country)albums worden gereleased. Vandaag bedraagt ‘de oogst’ drie albums, en niet van de minste artiesten: Charlie Worsham, Brad Paisley en Angaleena Presley (van de Pistol Annies).

Hieronder een overzicht met links naar achtergrondinformatie en Spotify/iTunes. Het zijn alle drie mooie albums. Ze brengen je zeker in de stemming voor het weekend, dus beluister ze vanavond en laat ons weten welke je favoriet is. We zijn benieuwd!

Charlie Worsham – “Beginning Of Things”

Vorige week al konden we dankzij NPR First Listen het nieuwe album van Charlie Worsham in zijn geheel beluisteren, maar vanaf vandaag is “Beginning Of Things” ook fysiek beschikbaar.

Het is voor Charlie zelf allerminst de ‘beginning of things’, maar al zijn tweede album. Deze liet even op zich wachten. Zijn eerste album “Rubberband” dateert al weer uit 2013, omdat Charlie op een gegeven moment merkte dat zijn liefde voor muziek was verdwenen. Gelukkig voor ons was dat slechts tijdelijk.

I had fallen out of love with music, and making this record put me back in love with it on a level I hadn’t felt since I was a teenager Charlie Worsham

Het album bevat dertien tracks (als je het openingsnummer dat slechts veertien seconden duurt als volwaardige track meetelt). De albumhoes vermeldt Charlie bij negen nummers als (co-)writer, een bewijs dat de liefde terug is!

Charlie Worsham - Beginning Of Things

 1. Pants
 2. Please People Please
 3. Southern By The Grace Of God
 4. Call You Up
 5. Lawn Chair Don't Care
 6. Only Way To Fly
 7. Old Time's Sake
 8. Cut Your Groove
 9. I Ain't Goin' Nowhere
 10. The Beginning Of Things
 11. Birthday Suit
 12. I-55
 13. Take Me Drunk

Spotify Apple Music

Brad Paisley – “Love And War”

Brad Paisley’s nieuwe album “Love And War” is zijn elfde studioalbum. Zoals we al eerder konden melden, staan er ook samenwerkingen met mensen buiten het countrygenre op het album. Zo is op de titeltrack John Fogerty (CCR) te horen en werkt Mick Jagger mee aan het nummer “Drive Of Shame”.

Wijlen Johnny Cash wordt in de credits bij het nummer “Gold All Over the Ground” vermeld, maar wellicht is de naam Timbaland nog opvallender. Deze hip-hop artiest werkte aan maar liefst twee tracks mee.

Brad Paisley - Love And War

 1. Heaven South
 2. Last Time For Everything
 3. One Beer Can
 4. Go To Bed Early
 5. Drive Of Shame (feat. Mick Jagger)
 6. Contact High
 7. Love And War (feat. John Fogerty)
 8. Today
 9. selfie#theinternetisforever
 10. Grey Goose Chase (feat. Timbaland)
 11. Gold All Over The Ground
 12. Dying To See Her (feat. Bill Anderson)
 13. Solar Power Girl (feat. Timbaland)
 14. The Devil Is Alive And Well
 15. Meaning Again
 16. Heaven South (Reprise)

Spotify Apple Music

Angaleena Presley – Wrangled

In 2014 bracht ze haar debuutalbum “American Middle Class” uit. Het album werd goed ontvangen en kreeg veel lovende kritieken, maar toch bracht ze geen enkele single uit. Mede daarom werd het snel daarna betrekkelijk stil rond Angaleena Presley.

Echt stil, want ook de Pistol Annies waar Angaleena deel van uitmaakt, hielden hun pistolen voornamelijk in de holsters.

Tot vandaag, want vanaf nu is “Wrangled” te beluisteren en te koop. Een mooi album waaraan ook Chris Stapleton, Miranda Lambert en Ashley Monroe een bijdrage hebben geleverd. Chris schreef mee aan “Only Blood”, een track waarop Chris’ vrouw Morgane te horen is. En volgens ons probeert Chris op deze track zelf ook nog wat te zeggen, luister maar eens goed.

De openingstrack is geschreven door de Pistol Annies gezamelijk en kan dus beschouwd worden als het eerste nieuwe Pistol Annies materiaal sinds 2013. Track 4 is getiteld “country”, maar is een ‘vreemde eend in de bijt’. De sound van het nummer is er één die velen alles behalve country zullen vinden. Het is de inbreng van duetpartner Yelawolf, een hip-hop artiest uit Amerika.

Ook op track 6, “Bless My Heart”, heeft Angaleena nog een vocal verrassing voor ons. Ze waant zich hier soms in de Alpen…

Angaleena Presley - Wrangled

 1. Dreams Don't Come True
 2. High School
 3. Only Blood (feat. Morgane Stapleton)
 4. Country (feat. Yelawolf)
 5. Wrangled
 6. Bless My Heart
 7. Outlaw
 8. Mama I Tried
 9. Cheer Up Little Darling
 10. Groundswell
 11. Good Girl Down
 12. Motel Bible

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty