De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 20 oktober 2017

Een volle lijst met nieuwe releases deze week...

Maar liefst vier nieuwe countryalbums zien vandaag het daglicht. Twee ervan vallen in de categorie ‘new country’, de andere twee meer in de ‘outlaw country’. Er is dus vanavond zeker iets te kiezen.

Bijvoorbeeld tussen de nieuwe van Darius Rucker of de modern-ouderwetse country van Margo Price. Of tussen Chris Young’s laatste album en die van countrylegende Willie Nelson.

Darius Rucker – When Was The Last Time

Album nummer vijf voor Darius, dat wil zeggen van zijn succesvolle ‘countryperiode’. Voor hij solo het countrygenre binnenstapte, had bij met zijn vorige alternatieve rockband Hootie & The Blowfish al enkele succesvolle albums op zijn naam staan.

“When Was The Last Time” is de titel van het album, en het staat weer boordevol met mooie countrysongs. Van sommige tracks zijn er in de voorbije weken op youtube audioclips openbaar gemaakt die ons een fijn voorproefje gaven.

Voor dit nieuwe album koos Darius de bekroonde songwriter Ross Copperman als producer. Dat resulteert in een album met een iets meer ‘pop’ sound, maar dat is zeker geen slechte ontwikkeling. Darius zachte baritonstem en de muziekproductie gaan weer hand in hand. Ook dit album zal volgens ons de nodige hits opleveren.

When Was The Last Time - Darius Rucker

 1. For The First Time
 2. Bring It On
 3. Life’s Too Short
 4. If I Told You
 5. Don’t
 6. Twenty Something
 7. Straight To Hell (feat. Jason Aldean, Luke Bryan, Charles Kelley)
 8. Count The Beers
 9. Another Night With You
 10. Hands On Me
 11. She
 12. Story To Tell
 13. Straight To Hell (Full Length Version) (feat. Jason Aldean, Luke Bryan, Charles Kelley)

Spotify Apple Music

Chris Young – Losing Sleep

“Losing Sleep” is het vervolg op zijn succesvolle “I’m Comin’ Over” album uit 2015 dat met “Think Of You” (duet met Cassadee Pope), “Sober Saturday Night” (duet met Vince Gill) en de titeltrack drie hitsingles voorbracht.

Met zoveel succes is het makkelijk een soort copy/paste actie uit te voeren, maar Chris Young toont durf met een nieuwe aanpak voor “Losing Sleep”. Het nieuwe album bevat dan ook zowel traditionele als meer progressieve countrysongs, iets wat de medewerking van ‘onze’ DJ Tiësto kan verklaren.

De eerste single van “Losing Sleep“, de titeltrack, blijft op dit moment in de hitlijsten steken rond de twintigste plaats. De komende weken zal leren of de release van het album dit nummer een push geeft richting de Top 5.

“Where I Go When I Drink” is de andere track die voor de release openbaar werd. Chris speelde deze ballad tijdens de aankondiging van het album. Het is een mooi nummer, waarin de vocale kwaliteiten van Chris goed tot hun recht komen.

Losing Sleep - Chris Young

 1. Losing Sleep
 2. Hangin’ On
 3. Holiday
 4. Radio And The Rain
 5. Where I Go When I Drink
 6. She’s Got A Way
 7. Leave Me Wanting More
 8. Trouble Looking
 9. Woke Up Like This
 10. Blacked Out

Spotify Apple Music

Margo Price – All American Made

Toen vorig jaar haar debuutalbum verscheen, kreeg Margo Price meteen veel lof en respect. Na bijna tien jaar van persoonlijke tegenslagen en afwijzingen door de platenlabels was het haar toch gelukt. De stijl van haar muziek heeft veel gemeen met de oude ‘Outlaw Country‘ en de vergelijkingen met Tammy Wynette, Loretta Lynn en Emmylou Harris vlogen haar om de oren.

Maar Margo is geen ‘tribute artiest’. Hoewel deze vergelijkingen natuurlijk een eer zijn, wil ze niet constant vergeleken worden met andere artiesten. Zij doet haar ding en is vastbesloten om zelf ook een ster te worden.

En met haar tweede album slaagt ze er weer in origineel te zijn. Op het album mixt ze samples van R&B, gospel en soul in de tracks, zonder dat deze aan countrysound verliezen. Daar waar haar debuutalbum “Midwest Farmer’s Daugher” een heel persoonlijk album was, het is eigenlijk het dagboek van een deel van haar leven, is “All American Made” meer gericht op de (donkere) kanten van de hedendaagse maatschappij. Met haar songs houdt ze de luisteraar een spiegel voor en vraagt “bevalt het je, wat je ziet?”.

All American Made - Margo Price

 1. Don’t Say It
 2. Weakness
 3. A Little Pain
 4. Learning To Lose (feat. Willie Nelson)
 5. Pay Gap
 6. Nowhere Fast
 7. Cocaine Cowboys
 8. Wild Women
 9. Heart Of America
 10. Do Right By Me
 11. Loner
 12. All American Made

Spotify Apple Music

Willie Nelson & The Boys – Willie’s Stash Volume 2

Op dit album heeft Willie, samen met zijn twee jongste zonen Lukas en Micah, enkele klassieke werken uit de Amerikaanse countrymuziek opgenomen. Deel één van deze serie verscheen in 2014, toen kreeg Willie ‘hulp’ van zijn zus Bobbie Nelson.

Op Volume 2 staan in totaal twaalf songs, zeven daarvan zijn afkomstig van Hank Wiliams (1, 2, 6, 8, 10, 11, 12).

Willie's Stash Volume 2 - Willie Nelson & The Boys

 1. Move It On Over
 2. Mind Your Own Business
 3. Healing Hands Of Time
 4. Can I Sleep In Your Arms
 5. Send Me The Pillow You Dream On
 6. I’m So Lonesome I Could Cry
 7. I’m Movin’ On
 8. Your Cheatin’ Heart
 9. My Tears Fall
 10. Cold, Cold Heart
 11. Mansion On The Hill
 12. Why Don’t You Love Me

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty